UFC

(VIDEO) Steve Erceg neočekivanim manevrom provocirao Pantoju i pridobio dio brazilskih navijača

Steve Erceg

 Screenshot/YouTube (FULL SEND MMA)
Australski borac hrvatskog podrijetla svjestan je koliku ulogu nogomet igra u brazilskom društvu

Iako je Rio de Janeiro ovog vikenda "rezerviran" za slobodnu borbu i UFC 301 priredbu, na sportskom pijedestalu najveće južnoameričke države ipak se nalazi nogomet, a svjestan je toga i Steve Erceg, koji je odlučio iskoristiti nogometni sentiment Brazilaca kako bi isprovocirao svog protivnika Alexandra Pantoju, ali i potencijalno pridobio simpatije dijela brazilskih navijača. "AstroBoy" je, naime, na medijsku konferenciju u Riju stigao u dresu Botafoga, najvećeg rivala Flamenga, za kojeg, pak, navija Pantoja.

Australski borac hrvatskog podrijetla u konferencijsku dvoranu ušao je sa širokim osmijehom na licu, a smijehom su reagirali i okupljeni novinari nakon što su vidjeli da nosi dres Botafoga.

"Nosi dres Botafoga u znak podrške", rekao je 27-godišnji borac koji će u noći sa subote na nedjelju imati životnu priliku okruniti se naslovom prvaka u muha kategoriji, pa odgovorio na novinarsko pitanje nosi li predmetni dres samo kako bi isprovocirao Pantoju: "To definitivno jest dio razloga, ali Botafogo me pozvao na svoj stadion i ja im na ovaj način uzvraćam podršku".

S obzirom na rivalstvo Botafoga i Flamenga, kao i snažne emocije koje postoje među navijačima obaju klubova, nije isključeno da je Erceg ovim potezom doista pridobio simpatije dijela Botafogovih pristaša, od kojih će neki možda biti i prisutni na priredbi u Farmasi Areni. Igrom slučaja, Botafogo je prošle nedjelje gostovao kod Flamenga na Maracani i upisao 2-0 pobjedu, čime je izbio na vrh prvenstvene ljestvice nakon četiri odigrana kola.

Linker
10. svibanj 2024 23:01