K1 i Boks

Alen Babić napokon ima protivnika, 63. teškaša svijeta!

Alen Babić
 Facebook
Alen Babić prekosutra putuje u London, a napokon je dobio protivnika koji je pristao na meč

Iako smo prije koji dan objavili kako bi protivnik Alenu Babiću na priredbi 22. kolovoza trebao biti Kamil Sokolowski, niti Poljak neće biti onaj preko koga će Savege tražiti svoju četvrtu pobjedu u četvrtom profesionalnom meču. No, kako se sada čini, to ne bi trebala biti velika šteta, budući da je meč protiv njega prihvatio još bolji te bolje rangirani boksač puno boljeg i respektabilnijeg omjera.

Babić je danas putem svog Facebooka otkrio kako su ga odbili Tom Little, Nick Webb i gore spomenuti Sokolowski, a sva trojica su boksači preko kojih bi mogao uskočiti u Top 100 prema Boxrecu, što mu je cilj. No, čini se kako će se susresti s jednim protiv kojeg mu pobjeda znači još više.

"Shawndell Winters je prihvatio ponudu Dilliana Whytea ući u ring nasuprot meni. Radi se o borcu vrlo solidne amaterske i odlične profi karijere. 15. je u SAD-u i 65. u svijetu, a ja sam 218. Kako moj trener uvijek kaže, najteži put je rezerviran za najbolje. Forma je najbolja do sada i pucam od snage. Prekosutra putujem u London gdje ću obaviti nužna testiranja i provesti dva tjedna u karanteni kao što zahtijeva Matchroom. Vrijeme je da svijetu pokažem što mogu", napisao je Babić.

Dodao je kako javnost obaviještava onako kako njegov tim obavijesti njega te se nada da više neće biti promjene protivnika.

Inače, pored onoga što je Alen već sam naveo, Winters je u dosadašnjoj profesionalnoj karijeri upisao 13 pobjeda i tri poraza. Dva puta do sada savladao je do tada neporažene borce (Joe Jones 9-0 i Oleksandr Teslenko 16-0), što je znak da nema problema prihvaćati mečeve protiv potencijala i talenata, kakvim se u ovom trenutno svakako smatra i Babića. Na taj način izborio je priliku u veljači ove godine boksati protiv bivšeg svjetskog prvaka, Josepha Parkera. Novozelanđanin je u tom meču slavio prekidom u petoj rundi. Winters je visok 188 centimetara i boksa s otprilike 95 do sto kilograma, što je težina oko koje se kreće i Babić.

Ako bude sve po planu, Babić će nastupiti 22. kolovoza na "Fight Campu", kompleksu koji je Eddie Hearn izgradio usred svog posjeda, gdje se nalazi i sjedište Matchroom Boxinga. Prošlog vikenda tamo je vrlo uspješno održana prva od četiri za sada planirane priredbe.

Linker
19. travanj 2024 00:38