K1 i Boks

Anthony Joshua prognozirao težak poraz Tysona Furyja

Tyson Fury i Anthony Joshua
 Al Bello/Getty Images/AFP, OLIVER WEIKEN / DPA /dpa Picture-Alliance/AFP
"Dobar je obiteljski čovjek i dobar je borac, ali želim mu slomiti glavu"

Ako uspješno riješe prepreke u vidu Kubrata Puleva i Deontaya Wildera, Anthony Joshua i Tyson Fury konačno bi se mogli naći u meču za ujedinjenje svih uglednih teškaških titula.

Poraz Dilliana Whytea u borbi s Alexanderom Povetkinom dodatno je otvorio put prema jednom od najvećih okršaja u povijesti boksa. Udarač iz Brixtona izgubio je prošlog vikenda poziciju obveznog WBC-ovog izazivača, a samim time i borbu za pojas početkom 2021. godine.

Sada je ta pozicija u vlasništvu ruskog nokautera, ali on nema ugovorom određen datum koji bi mu u nekom razdoblju garantirao taj meč. Štoviše, Povetkin bi po ugovoru morao odraditi revanš s Whyteom što bi značilo da Dillian može vratiti stvari na prijašnje stanje, ali pitanje je kako će se to sve vremenski odigrati i hoće li WBC inzistirati da se on u jednom takvom raspletu ponovno ugura prije potencijalnog sudara dvojice prvaka koji su dio uvjeta već odavno dogovorili.

Dođe li stvarno do tog okršaja, Joshua nimalo ne dvoji da će njegova ruka biti uzdignuta i to nakon što unutar šest rundi postane prvi čovjek koji je porazio 'Kralja Cigana'.

Upravo tako glasi prognoza aktualnog WBA (Super), IBF, WBO i IBO prvaka.

"Imam puno poštovanja prema njemu. Dobar je obiteljski čovjek i dobar je borac, ali, s druge strane, želim mu slomiti glavu", izjavio je Joshua u A League Of Their Own emisiji.

"Prvo je imao neodlučen meč s Wilderom, a onda je promijenio svoju taktiku, završio ga i stvarno školovao u tom dvoboju. Ali smatram kako sam ja brži od Wildera. Nazovite to kako hoćete, ali vjerujem da sam bolji. Prvih šest rundi, mislim, zapravo znam, da ću ga tada završiti. Iza mene je kraća karijera i svježiji sam od njega. Znam i da mogu podnijeti pritisak i potom ga zaustaviti prekidom", objasnio je Joshua, a WBC-ov prvak se s njime sigurno ne bi složio budući da je i sam nedavno izjavio kako je razina iznad svih ostalih teškaša.

Linker
20. travanj 2024 22:22