K1 i Boks

Arum misli ozbiljno: 'Crawford je bolji hrvač od Conora, zabio bi ga u pod!'

Conor i Crawford
 Ilustracija
Čini se kako je slavni boksački promotor Bob Arum ozbiljan kada govori o potencijalnom srazu (ne samo jednom) UFC-ove mega zvijezde Conora McGregora i boksačkog prvaka Terencea Crawforda.

Nakon što je "Notorious" na UFC-u 246 s mnogo stila uništio Cerronea i vratio se na tron MMA sporta kao najveća zvijezda, ne nedostaje ponuda iz boksačkog svijeta. Floyd Mayweather zasigurno ne bi imao ništa protiv revanša, tu je i Manny Pacquiao, koji je također izrazio interes. Posljednji koji želi boksački meč s bivšim UFC prvakom je Amerikanac Terence Crawford.

"Nije u redu reći UFC-u i Conoru McGregoru da ćemo se protiv njih boriti samo u boksu - jer... Conor je jako dobar sportaš, ali nije boksač. On je MMA borac", izjavio je Crawfordov menadžer i promotor Bob Arum za portal MMAJunkie tako potvrdivši da su spremni za sve opcije.

Dodao je da bi meč u UFC-u bio prvi na redu, a tek nakon što odrade MMA dvoboj, na redu bi bio boksački meč. Crawford nema apsolutno nikakvog iskustva u slobodnoj borbi što bi tu borbu za mnoge učinilo apsurdnom. Ipak, Arum tvrdi da njegov borac ima i hrvačkog iskustva.

"Ono što ja kažem jest: Idemo napraviti test. Terence Crawford će se boriti protiv McGregora u Octagonu, a onda, tri mjeseca kasnije...odradit će meč u boksačkom ringu. Octagon bi bio prvi na redu jer ne želim da oni misle da se šalimo", tumači vremešni promotor i dodaje:

"Idemo prvo odraditi meč u kavezu. Terence Crawford je vrlo čvrst momak, a ima i hrvačku prošlost. Ne radi se o borcu koji je isključivo boksač poput Floyda Mayweathera i koji bi u Octagonu bio potpuno izgubljen. Crawford ne bi bio izgubljen u kavezu jer ima hrvačku prošlost. Ja vjerujem da je on hrvač svjetske klase. Idemo odraditi ovaj izazov. Mislim da bi izazvao ogroman interes."

Arum je u nastavku zaključio...

"Ne bih bio iznenađen da Crawford zabije McGregora u pod u MMA borbi. Zaista to mislim. Vjerujem da je Crawford bolji hrvač od njega. Zašto to ne bi odradili?."

32-godišnji boksač trenutačno drži WBO titulu svjetskog prvaka u velter kategoriji. Posljednji dvoboj odradio je u prosincu prošle godine kada je u devetoj rundi nokautirao Egidijusa Kavaliauskasa.

Linker
26. travanj 2024 17:12