K1 i Boks

Billy Joe Saunders bez većih problema obranio WBO naslov

Billy Joe Saunders
 IAN KINGTON / AFP
31-godišnji Britanac u Londonu je nakon 12 rundi borbe upisao 30. profesionalnu pobjedu

Billy Joe Saunders u petak je navečer uspješno obranio svoj WBO naslov u supersrednjoj kategoriji.

31-godišnji Britanac u Londonu je nakon 12 rundi borbe uvjerljivo na bodove pobijedio sunarodnjaka Martina Murraya (39-6-1) i tako stigao do savršenih 30-0.

Sudačke kartice na kraju su pokazale 118-110, 120-109 i 120-109.

Nije tu bilo nekih posebno atraktivnih i lako pamtljivih poteza, ali Billy je još jednom pokazao svoju kvaliteti i praktički od prve do zadnje minute kontrolirao događanja u ovom meču.

Saundersu je ovo bila druga obrana naslova do kojeg je stigao u svibnju 2019. godine kada je porazio Shefata Isufija. Murray je, s druge strane, već peti put ostao kratak u borbi za svjetski naslov.

"Pobijedio me bolji borac. Nisam mu dozvolio da uhvati pravi ritam, ali je napravio dovoljno toga za pobjedu. On je kvalitetan borac. Večeras je bolji stigao do pobjede", rekao je Murray nakon meča.

Nije Saunders bio presretan svojom izvedbom, a priznao je i da je osjećao 'ring rust' zbog pauze duge 13 mjeseci.

"Vjerojatno su mi trebale runde, ako ću biti iskren. No, najvažnije je da sam na 30-0 i idemo vidjeti mogu li doći do nekog velikog meča. Izdržljivost je bila na razini, ali tajming nije bio savršen. Bilo je tu 'ring rusta' i nedostajalo je ritma", komentirao je Saunders nakon meča.

Linker
26. travanj 2024 13:38