K1 i Boks

Chris Eubank nabrojio britanske boksače koji su ‘luzeri‘: ‘Čim ne ide po planu - odustanu! Mentalitet im je u banani!‘

Chris Eubank Jr.

 PA IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Pa Images/alamy/alamy/profimedia
Vjerojatno pogađate barem jednog boksača na listi

Chris Eubank Jr imenovao je trojicu britanskih boksača za koje vjeruje da su odustali kad su se mogli boriti i nastaviti. Eubank je doživio svoj prvi poraz prekidom ovog siječnja, Liam Smith ga je pobijedio u četvrtoj rundi. Nakon toga, boksač iz Brightona rekao je da ga je sudac trebao pustiti da se bori i kritizirao je svog tadašnjeg trenera, Roya Jonesa Jr., jer je imao ručnik u ruci spreman da ga baci.

Uoči revanša, Eubank je rekao novom treneru Brainu McIntyreu da ostavi ručnik kod kuće. Takva odluka nije bila potrebna, jer je dominirao i zaustavio umornog Smitha u devetoj rundi, osvetivši se za taj poraz. U intervjuu za IFL TV, Eubank je pohvalio Smitha jer se borio bez obzira na to kako je meč tekao – stav za koji kaže da ga nemaju svi.

“Poštivao sam to. Njegov tim nije bacio ručnik iako je gubio svaku rundu. Ostao je unutra. Podnio je batine kao muškarac – a čini se da mnogi borci ovih dana nisu voljni to učiniti. Ako borba ne ide kako treba, ako se ozlijede, postoji trenutak u kojem će reći: ‘o, vau, ovo se ne bi trebalo događati, plan igre ne funkcionira, ja sam gotov‘. Vadi me odavde.‘"

Zatim je naveo trojicu britanskih boraca – Billyja Joea Saundersa, Daniela Duboisa i Davea Allena – kao primjere odustajanja.

“Saunders je to napravio. Dubois je to napravio. Mnogi borci su to učinili. Tip je to učinio iste večeri na ‘undercardu‘. Dave Allen je odustao na svojoj stolici. Ljudi se uzrujaju – ‘oh, ne bi to trebao reći.‘ Slušaj, ja sam borac, mogu govoriti što hoću. Uđem tamo i borim se, ne stajem. Budući da sam to učinio, mogu govoriti o drugim borcima. Mentalitet koji sam ja imao, mentalitet koji je imao Liam, to je ono što pravi borci trebaju imati.”

Saunders – koji je prethodno pobijedio Eubanka – povukao se na svojoj stolici protiv Saula ‘Canela‘ Álvareza 2021. Kasnije je otkriveno da mu je dobro odmjeren aperkat slomio očnu duplju.

Dubois je "odustao" protiv Joea Joycea još 2020. godine, a pitanja o njegovom srcu ponovno su se pojavila nakon što je prekasno stao za brojanje u svom šampionskom okršaju protiv Oleksandra Usyka.

Miljenik navijača Dave Allen povukao se iz svoje borbe s Frazerom Clarkeom zbog probušenog bubnjića i problema s čeljusti na Smith-Eubank undercardu. Rasprava o ‘odustajanju‘ je sporna među navijačima, borcima i stručnjacima, pri čemu mnogi vjeruju da se te odluke često donose s namjerom da se bore drugi dan, dok drugi kažu da bi borci trebali ‘izaći na štitu‘ u velikim borbama.

Linker
26. travanj 2024 04:05