K1 i Boks

Britanci u šoku, s 28 godina se umirovio nesuđeni protivnik Alena Babića: 'Razlog je jednostavan...'

Dave Allen
 screenshot/YouTube
Svoju profesionalnu boksačku karijeru iznenada je odlučio završiti britanski teškaš David Allen

Jedan od najpopularnijih britanskih boksača, 28-godišnji David Allen, odlučio je završiti svoju profesionalnu karijeru. Iznenađujući potez ovaj je teškaš iz Doncastera odlučio obznaniti putem poruke na Instagramu, kojom nije iznenadio samo svoje fanove, nego i promotora Eddieja Hearna, s kojim je posljednjih godina vrlo uspješno surađivao. Naravno, iznenađeni su i britanski mediji koji prate boks, zapravo ovu odluku neki su čak nazvali šokantnom. "The White Rhino" poznat je prije svega po svojoj izdržljivosti i agresivnom stilu boksa, zahvaljujući kojem je ugovarao velike mečeve bez obzira na podosta nezavidan profesionalni omjer.

"Pozdrav svima. Nadao sam se da nikad neću pisati ovakvu poruku, no nema veze. 28 mi je godina, a posljednji meč odradio sam još dok mi je bilo 27, ali donio sam odluku, prije par dana dok sam razgovarao sa sestrom, da od tog trenutka više neću biti profesionalni boksač. Boks mi je dao život kakav sam mogao samo sanjati. Dok se nisam bavio boksom, Doncaster bih napustio samo na izletima sa školom. Boks me odveo put svijeta, od New Yorka do raznih mjesta širom Ujedinjenog Kraljevstva. Od dječaka koji je noseći Umbro živio u gradskoj kući žutih vrata, postao sam čovjek koji i dalje nosi Umbro, ali posjeduje nekoliko svojih kuća. Stvorio sam si priliku da svojoj budućoj djeci mogu osigurati život o kakvom sam ja mogao samo sanjati. Najvažnije od svega, stekao sam najbolje moguće prijatelje, a neki od njih bili su junaci mog djetinjstva. Lista zahvala bila bi predugačka kad bih krenuo sve pisati. Nadam se da svi na koje mislim znaju koliko ih cijenim. Razlog za ovu odluku je jednostavan, više ne želim primati udarce. Daleko su oni dani kad sam bio dječak koji se samo želi boriti. Sve što sad želim je miran i tih život sa ženom i djecom. Zdrav i sretan, postat ću fin i debeo", napisao je Allen na Instagramu, podijelivši nekoliko fotografija kao presjek karijere.

Karijeru je započeo 2012. godine te je u prvih deset mečeva upisao devet pobjeda i jedan neodlučeni ogled. Nedugo nakon toga počeo je ugovarati veće mečeve, velikim dijelom na programima Matchroom Boxinga pa je 2016. godine dobio priliku ući u ring s Dillianom Whyteom i Luisom Ortizom. Te mečeve je izgubio, ali je zahvaljujući svom načinu boksa zaradio veliki broj fanova u domovini, koji su poželjeli Allena gledati što češće. U posljednje je četiri godine tako odradio značajan broj mečeva protiv vrlo kvalitetnih protivnika. Pored toga što je gubio od Lenroya Thomasa (s kojim je u revanšu odradio neodlučeno), Tonyja Yoke te posljednje Davida Pricea, upisao je i pobjede nad nekim poznatijim imenima. Prije svih tu vrijedi navesti bivšeg svjetskog prvaka Lucasa Brownea, kojeg je u travnju prošle godine nokautirao u trećoj rundi.

Ove godine nastupio je u veljači, kad je nokautirao Doriana Darcha, čime je svoj profesionalni omjer doveo na 18-5-2. Ljetos se međusobno prozivao s Alenom Babićem, a upravo meč njih dvojice bio je ono što su ankete pokazivale kako fanovi žele vidjeti. Umjesto toga, Allen je bio uparen Christianom Hammerom, a nakon njegovog otkazivanja s Christopherom Lovejoyem te je trebao biti dio sunaslovne borbe priredbe koju su predvodili Oleksandr Usyk i Dereck Chisora. Ipak, taj je meč otkazan nakon reakcije Dona Kinga, koji ima ugovor s Lovejoyem, za koji je Amerikanac mislio da više nije važeći jer mu King nije organizirao niti jedan meč koji je prema tom ugovor trebao.

Allen je nakon tog otkazivanja objavio status u kojem je otkrio kako mu je teško palo otkazivanje, jer se nalazio u najboljoj formi karijere. Nakon toga je objavio još nekoliko statusa na Instagramu, iz kojih se nikako nije moglo pretpostaviti kako će kraj karijere biti njegova iduća odluka.

Linker
18. travanj 2024 17:47