K1 i Boks

Deontay Wilder: 'Ne spominjite Joshuu, on je nebitna kukavica'

Deontay Wilder
 screenshot/Youtube
Iako ga za deset dana protiv Tysona Furyja čeka uvjerljivo najveći meč dosadašnje karijere, Deontay Wilder teško može u razgovoru s medijima izbjeći spomen Anthonyja Joshue i njihovog eventualnog meča ukoliko Wilder upiše pobjedu u nadolazećem meču.

Iduće subote (22. veljače) oči svih boksačkih fanova bit će uperene prema Las Vegasu ili ekranima koji će emitirati veliki meč koji se upravo tamo održava. Naravno, riječ je o revanšu Deontaya Wildera i Tysona Furyja, 16 mjeseci nakon njihovog spektakularnog prvog okršaja koji tim putem nije dao pobjednika. No, i pokraj tako velikog meča, mediji i dalje nekako uspijevaju u svoja pitanja uključiti Anthonyja Joshuu. Tako ga Wilder nije mogao izbjeći niti tijekom ovog tjedna održanog medijskog konferencijskog poziva.

"Ne zanima me ta kukavica, ne znam zašto ga spominjete. Kukavica je jedva vratila svoje titule. Ne znam kako on može ući u ring s kraljem. Već dugo je on izvan ove slike, nebitan je i nitko niti ne priča o njemu", rekao je Wilder, da bi se onda nadovezao na prethodnu izjavu:

"Nema potrebe spominjati ga. Ovdje samo i sada. 22. veljače održava se meč Wildera i Furyja. Osim toga, nitko u ovom trenutku ne postoji."

Ako uspije savladati Furyja, Wilder će svakako dobiti još jednu dodatnu dozu poštovanja. Iako je vlasnik tek jednog od četiri elitna svjetska pojasa, mnogi će ga staviti na prvo mjesto. On je toga svjestan, ali je svjestan i koliko je to zapravo riskantan meč.

"Ova borba mi znači nevjerojatno puno. U ovom trenutku razmišljam samo o Furyju. Ja ću nakon tog meča i dalje biti kralj, a onda se mogu javiti ovi ostali momci. No, do tada ne vidim nikoga drugog osim sebe i Furyja", objasnio je.

Fury je obećao kako će ovog puta odraditi puno agresivniji i ofenzivniji meč nego što je to bilo prvi put. Tada je većinu vremena kontrolirao situaciju, ali je isto tako dva puta nakon udaraca završavao na podu te se na čuđenje cijele dvorane i ustajao. Ako se uistinu bude pridržavao toga, publika bi mogla dobiti još spektakularniji meč nego kad su njih dvojica prvi put ušli u ring.

Linker
08. svibanj 2024 05:39