K1 i Boks

Dogovoren spektakularan meč Canela i Kovaleva!

Canelo vs. Kovalev
 Instagram
Jedan od najvećih ovogodišnjih boksačkih mečeva je dogovoren. Kako obavještavaju najveći svjetski sportski mediji, tek detalji su preostali su potpisivanja ugovora za meč Canela Alvareza i Sergeya Kovaleva koji bi se 2. studenog trebao održati u Las Vegasu.

Više izvora jutros je objavilo informaciju kako će T-Mobile Arena u Las Vegasu, istog dana kad UFC na istočnoj obali organizira UFC 244, ugostit veliki boksački meč između Sergeya Kovaleva i Canela Alvareza. Okršaj koji se već tjednima dogovarao napokon bi trebao biti službeno potvrđen te će Meksikanac moći krenuti u pripreme za osvajanje titule u četvrtoj različitoj težinskoj kategoriji.

Naime, nakon što je do sada držao više različitih titula u polusrednjoj, srednjoj i supersrednjoj kategoriji, Canelo Alvarez (52-1-2, 35 KO) krenut će po titulu poluteške kategorije. I to protiv boksača koji je ne tako davno dominantno vladao tom istom kategorijom, Sergeya Kovaleva (34-3-1, 29 KO).

No, Kovalev više nije ono što je bio prije svoja dva meča protiv Andrea Warda i Canelo je tako osjetio sjajnu priliku za veliki skalp. Rus je prošlog mjeseca protiv Anthonyja Yardea obranio titulu WBO prvaka poluteške kategorije, no nije izgledao kao isti boksač koji je od 2013. do 2016. godine devet puta obranio titulu u nevjerojatnoj maniri. Nakon toga su uslijedila dva meča protiv Andrea Warda, a mnogi smatraju kako mu je ovaj već u prvom "uzeo dušu". Naime, nakon kontroverzne sudačke odluke kojom je Ward dobio taj meč, Kovalev već u drugom ogledu nije bio niti blizu potrebnoj razini te je poražen prekidom. Titulu je nakon umirovljenja Warda vratio, no onda ju je još jednom izgubio, protiv autsajdera Eleidera Alvareza. Revanširao se za taj poraz, no i dalje je dojam kako u tom meču niti ovom posljednjem to nije bilo to.

Canelo Alvarez je u svom posljednjem meču savladao Daniela Jacobsa čime je svojim WBA, WBO i The Ring titulu srednje kategorije pridodao onu IBF-a. Meč ranije po prvi put je uzeo naslov u supersrednjoj kategoriji i sad ide po svoju četvrtu različitu diviziju. Iako je Kovalev ne tako davno bio neprikosnoveni vladar iste, dojam boksačke javnosti je kako je odabrao trenutno najslabijeg od sva četiri prvaka te kategorije. Naime, Beterbiev i Gvozdyk bore se međusobno, a tu je još Dmitri Bivol koji razmišlja o spuštanju u supersrednju kategoriju.

Ovaj meč trebao bi uskoro biti potvrđen, čime će DAZN, na kojem će biti organiziran prijenos, krenuti u bitku s ESPN-om oko borilačkih fanova. Sve u svemu, to će biti veliki vikend borilačkog sporta.

Linker
16. travanj 2024 22:30