K1 i Boks

Donedavni Mayweatherov štićenik napustio pojas i prešao u Lomachenkovu kategoriju

Gervonta Davis i Floyd Mayweather
 Instagram
Jedan od najtalentiranijih boksača nižih kategorija, Gervonta Davis, odlučio je napustiti pojas WBA prvaka polulake kategorije te prijeći u laku. U pitanju je kategorija kojom vlada najbolji boksač svijeta, Vasyl Lomachenko.

24-godišnji Gervonta Davis (22-0, 21 KO) prošle je godine osvojio WBA super titulu polulake kategorije te je istu dva puta obranio. No, problemi sa skidanjem kilograma bili su preveliki te je Davis danas objavio kako napušta pojas prvaka i odlazi u višu kategoriju. U svojoj novoj diviziji, onoj do 61.5 kilogram težine, mogao bi se susresti s Vasylom Lomachenkom.

Upravo to je meč koji boksački fanovi prizivaju već neko vrijeme, posebno dok je Davis još uvijek bio dio promotorske agencija Floyda Mayweathera Jr. Upravo je "Money" od njega stvorio zvijezdu, no ove godine ta je ljubav pukla i Davisa sada predstavlja GTD Promotions. Mnogi su Mayweathera optuživali kako štiti Davisa i daje mu lake protivnike, no čini se kako je on sad sam spreman za nešto više. Neki boksački izvori govore kako u laku odlazi upravo s ciljem borbe protiv Lomachenka, koja bi mogla biti veliki PPV posao.

Lomachenko je prošlog vikenda savladao Lukea Campbella, čime je ostvario svoju prvu pobjedu u Velikoj Britaniji, a Eddie Hearn je najavio kako bi Ukrajinca ponovno volio vidjeti na otoku. No, meč protiv Davisa bi gotovo sigurno kao mjesto održavanja dobio SAD, što bi i Lomachenku odgovaralo budući da već nekoliko godina tamo živi. Što se tiče protivnika, nema sumnje kako bi raširenih ruku dočekao priliku boksati protiv američkog zločestog dečka.

Trenutna je situacija takva da bi GTD promocija i Bob Arum uskoro mogli sjesti na stol, a onda bismo mogli dobiti jedan od najvećih mečeva lakših kategorija u posljednjih nekoliko godina.

Linker
19. travanj 2024 03:24