K1 i Boks

Eddie Hearn priznao grešku: 'Rekao sam Furyju da se nikad neće uspjeti vratiti!'

Eddie Hearn
 BEN STANSALL / AFP
Vodeći europski boksački promotor, Eddie Hearn, priznao je kako je propustio sklopiti suradnju s Tysonom Furyjem, prije svega jer nije vjerovao kako se Fury ikad više može vratiti na šampionski put.

Hearn je u jednom od svojim posljednjih intervjua upitan tko je borac kojeg je mogao dovesti u svoju agenciju, a nije te da zbog toga danas žali. Odgovor je odmah pronašao.

"Mislim da bi to bio Tyson Fury. Imao sam priliku potpisati ugovor s njim. Susreli smo se u Monacu i mogao sam ga dovesti", ispričao je Hearn za Sky Sports što se točno dogodilo kad je Fury krajem 2017. godine došao na meč Derecka Chisore i Agita Kabayela, dodavši:

"Nisam mu htio dati mečeve na kakve je on u tom trenutku bio spreman pristati. Mislio sam da bi me to koštalo previše novaca, a mečevi jednostavno nisu bili dobri. Kad danas pogledam, mislim da sam to trebao napraviti."

Hearn je jednostavno krivo procijenio stanje Furyja, koji je tog dana u Monaco došao s gotovo 160 kilograma, što je prisutnim novinarima odmah priznao. Eddie mu je tada otvoreno rekao svoje mišljenje.

"Pogledao sam ga i rekao mu kako ne vjerujem da će se ikad vratiti. Rekao sam mu da se samo pogleda i sve će mu biti jasno. No, on nas je sve iznenadio", rekao je.

Sad bi mu suradnja s Furyjem trebalo biti ugovaranje meča protiv njegovog glavnog eksponata, Anthonyja Joshue. No, to je težak posao.

"Problem je što oko Furyja imate tri strane. To su MTK, Top Rank i Frank Warren. Da bi se nešto dogovorili njih svih troje moraju biti sa mnom za istim stolom", rekao je, da bi onda objasnio kako s nekima od spomenutih nije u najboljim odnosima: "Ja mogu s njima svima razgovarati. Neću dozvoliti da mi ovakva prilika propadne zato što nisam spreman razgovarati."

Linker
24. travanj 2024 21:38