K1 i Boks

Filip Hrgović pao jedno mjesto na teškaškom poretku prema Boxrecu

Filip Hrgović
 screenshot/Youtube
Iako je bivšeg dvostrukog izazivača Erica Molinu nokautirao već u trećoj rundi njihovog subotnjeg meča, Filip Hrgović pao je za jedno mjesto na Boxrec ljestvici najboljih teškaša svijeta te se sad nalazi na 14. poziciji.

Iako su mnogi vjerovali kako bi Filip mogao doći do pozicije u Top 10 poretku, to se nažalost nije dogodilo. Pobjeda nad Ericom Molinom donijela mu je ponešto novih bodova pa je dodatno odmakao prvim pratiteljima, Dominicu Breazeleu i Oscaru Rivasu. No, razlog njegovog pada je to što je jedan do sada još niže plasirani momak na istoj priredbi postigao rezultat koji prema Boxrecu vrijedi više od Hrgovićevog.

Naime, njega je pretekao Michael Hunter, koji se sada nalazi na 12. mjestu. On je u Diraji boksao protiv do sada šestog teškaša svijeta, Alexandra Povetkina, a njihov meč završio je bez pobjednika. No, takav rezultat protiv boksača poput Povetkina donio je više bodova nego što donosi pobjeda nad Molinom, koji je daleko od svojih najboljih dana. Spomenuti Povetkin tim rezultatom pao je sa šestog na sedmo mjesto, odnosno zamijenio se s Dillianom Whyteom. Whyte nije oduševio u svom meču protiv Mariusza Wacha, mnogi smatraju da su mu suci pobjedu malo i navukli, no Boxrecu je bilo dovoljno da se zamijeni s iskusnim Rusom.

Što se tiče Erica Moline, njega je ovaj poraz bacio četiri mjesta unazad te je sad 39. teškaš svijeta, što je i dalje poprilično dobar ranking koji bi mu mogao osigurati još koji meč na nekoj vrjednijoj priredbi.

Na prvom mjestu ponovno se našao Anthony Joshua, dok je Andy Ruiz Jr. pao s čelne pozicije na petu. Drugi je Deontay Wilder, a treći je Oleksandr Usyk koji je tamo dospio već nakon prvog teškaškog meča. Četvrti je Tyson Fury, dok Top 10 zatvaraju osmi Kubrat Pulev, deveti Luis Ortiz te deseti Derek Chisora. Ispred Hrgovića su još najbolji poljski teškaš Adam Kownacki te Joseph Parker. Cijeli teškaški poredak, na kojem Petar Milas drži 31. mjesto, možete vidjeti na OVOM linku.

Linker
18. travanj 2024 21:23