Floyd Mayweather Jr. žestoko po Pacquiaou: 'Njegova karijera izgrađena je na mom imenu'

Floyd Mayweather Jr. napokon se javio, po prvi put nakon meča Mannyja Pacquaiao i Keitha Thurmana. On je taj meč popratio iz prvog reda, no nije bio spreman za komentar, da bi sad putem Instagrama doslovno "popljuvao" legendarnog Filipinca.

Kako je Floyd bio u dvorani tijekom meča Pacquiaoa i Thurmana, tako ga je reporter u ringu upitao bi li ga zanimao revanš meča protiv njegovog nekada najvećeg rivala. On nije dao nikakvu reakciju, da bi tek njegov menadžer rekao da je Floyd u mirovini i da nema nikakvu namjeru vraćati se boksu. 42-godišnji neporaženi prvak i vjerojatno najuspješniji boksač u povijesti sad se napokon javio i to malo dužom objavom na Instagramu u kojoj je odlučio minorizirati rezultate i popularnost svog nekad velikog rivala.

"Izuzetno mi je ironično kako svaka pojava Mannyja Pacquiaoa u medijima uz sebe veže moje ime. Sva ostavština i karijera tog čovjeka izgrađena je na mom imenu i vrijeme je da se prestane koristiti moj brand za vezanje na njega i clickbaitove na vijesti o njemu. Neka taj čovjek napokon sam ponese teret svoje karijere. Godinama se govorilo kako je Floyda strah Mannyja Pacquiaoa! No, ono smiješno je što sam ga pobijedio kad smo se borili i to sam pobijedio toliko lako da su svi sami sebi skočili u usta. Svi takozvani boksački stručnjaci, kritičari i ljubomorna američka baza fanova, svi su se utišali i potražili skrovište. Znam da su svi bili razočarani kad sam srušio rekord Rockyja Marciana i zbog činjenice da je crni momak izbačen iz srednje škole na kraju nadmudrio sve prognoze i umirovio se neporažen. Sve to uz kvalitetno raspolaganje tržištem i ulaganje u pravi trenutak na prave stvari. Na kraju, ja ću uvijek biti onaj koji se posljednji smije", napisao je Floyd uz fotografiju iz njihovog meča održanog u svibnju 2015. godine.

Njihov meč godinama se pokušavao dogovoriti, a na kraju je do njega došlo 2015. godine. Pacquiao je u tom meču razočarao te je Floyd došao do zaslužene pobjede, no kasnije je potvrđeno kako se Filipinac borio ozlijeđen. Već tad počelo se govoriti o dogovaranju još jednog meča, budući da je prvi postao i do danas ostao financijski najuspješniji meč u povijesti, no Floyd se ubrzo umirovio. Vratio se tek za meč protiv Conora McGregora, koji je po uspješnosti gotovo dostigao ovaj protiv Mannyja.

Boksačka događanja sad rijetko kad komentira, no ovog puta je odlučio to napraviti. I nikoga nije začudilo što je to napravio tako da sebe i svoje postignuća još više ističe, a uspjehe protivnika pokušava minorizirati. Takav je uostalom bio tijekom cijele karijere.

 

Newsletter

Prijavite se na Fightsite.hr newsletter i ne propustite zanimljive priče!