K1 i Boks

Glory najavio novu obranu titule za Rica Verhoevena

Rico Verhoeven
 Robin van Lonkhuijsen / ANP / AFP
Rico Verhoeven branit će titulu Gloryjevog prvaka teške kategorije protiv Jamala Ben Saddika

Nakon što je nedavno najavljeno kako će Badr Hari svoju iduću borbu imati protiv Benjamina Adegbuyija, postalo je jasno da bi obrana titule za Rica Verhoevena (56-10, 17 KO) mogla doći protiv Jamala Ben Saddika (36-8, 29 KO). To je zapravo i najpoštenija opcija, budući da je Ben Saddik tu priliku izborio još 2018. godine, osvajanjem Grand Prix turnira. Ta je borba sad napokon i službeno potvrđena, no bez točnog datuma. Bit će to drugi Jamalov napad na titulu.

Otkako je Ben Saddik osvojio gore spomenuti turnir, na kojem je bio bolji od Juniora Tafe, Guta Inocentea te Adegbuyija, Rico se borio tek protiv Badra Harija, na Glory Collision 2 priredbi krajem prošle godine te je tamo obranio titulu nakon što je Marokanac doživio ozljedu noge. Bila je to njegova deveta uspješna obrana titule.

U prvoj borbi ovog dvojca Rico je slavio prekidom u petoj rundi. Kao što je gore navedeno, Glory je najavio ovaj meč, no informacije o terminu nema, navedena je samo 2021. godina. No, zato su složili jako lijep najavni video koji su postavili na Instagram.

Osim spomenutea borbe za titulu te okršaja Harija i Adegbuyija, Glory je pripremio i turnir teškaša u kojem će glavni favorit biti Antonio Plazibat. Taj turnir održava se 7. studenog, odnosno na priredbi koju predvodi upravo Badr Hari. Čeka nas uzbudljivih idućih par mjeseci za sve ljubitelje kickboxinga.

Linker
04. travanj 2024 02:09