K1 i Boks

Hearn je bio u pravu, Fury i Wallin prodali sramotno mali broj ulaznica

Tyson Fury vs. Otto Wallin
 screenshot/Youtube
Tyson Fury nije uspio zainteresirati boksačku publiku u Las Vegasu za svoj meč protiv Otta Wallina. Danas se službeno pojavio podatak o broju prodanih ulaznica, a on iznosi tek 18 posto kapaciteta dvorane. Vizualni dojam na kraju je popravljen s gotovo četiri tisuće podijeljenih ulaznica.

Fury je odradio svoj drugi američki meč u kratkom vremenu, sve s ciljem da podigne svoju popularnost u SAD-u pred revanš protiv Deontaya Wildera koji planira odraditi u veljači iduće godine. Dok je za meč protiv Toma Schwarza nekako uspio doći do interesa publike i medija, ovog puta doživio je debakl. U samom startu borilačkim portalima meč protiv Otta Wallina nije bio zanimljiv, a to se na kraju prikazalo i na odazivu publike.

Danas objavljeni službeni podaci otkrivaju kako je prodano tek 3577 ulaznica za ovaj meč, što je tek 18 posto kapaciteta T-Mobile Arene u Las Vegasu gdje se meč održao. Da bi televizijski vizualni dojam bio bolji, na kraju je podijeljeno još 3989 sponzorskih ulaznica i za pretpostaviti je kako se većina njihovih vlasnika pojavila u dvorani.

Najveći problem Furyja je izbor protivnika. Otto Wallin se pokazao kao vrlo zanimljiv ispit i meč je bio izuzetno ugodan za pogledati, no sve najave su ga minorizirale do te mjere da se očekivao lagan posao za "Gipsy Kinga" i prekid u prvim rundama. Tako se puno više o meču govorilo nakon njega nego prije njega, a tu veliki dio krivnje odlazi Furyjevom timu koji je morao bolje odraditi marketinšku stranu meča, kao i predstavljanje Wallina.

Atletska komisija Nevade također je objavila podatak da je zarada od ulaznica iznosila 999.722 dolara, što je čak nešto manje od garantiranog Furyjevog honorara od milijun dolara. No, vjerojatno su oni imali neku računicu uz koji im se ovo isplatilo, posebno ako dođe do meča protiv Wildera. Ne zaboravite, bez njega je umalo ostao, ali stvar je spasio meksički cutman koji je odradio vrhunski posao. Ovako su se točnim pokazale prognoze Furyjevog velikog oponenta, promotora Eddieja Hearna, koji je prognozirao upravo ovakav ishod po pitanju posjete toj priredbi.

BT Sport je objavio snimku cijelog meča, a možete ju pogledati ispod teksta.

Linker
19. travanj 2024 01:04