K1 i Boks

Hearn objasnio kako će Joshua pobijediti Furyja: 'Tyson je toga svjestan, zato će se i boriti kao protiv Klička!'

Deontay Wilder i Tyson Fury
 Al Bello/Getty Images/AFP
Dok boksački svijet s nestrpljenjem čeka službenu odluku Deontaya Wildera, već se naveliko priča o borbi Tysona Furyja i Anthonyja Joshue za ujedinjenje svih uglednih teškaških titula...

Nakon što je prošlog vikenda izgubio WBC-ov pojas, Wilder prema ranijem dogovoru ima pravo u roku od 30 dana aktivirati klauzulu iz ugovora koja mu garantira revanš s Tysonom Furyjem.

'Brončani bombarder' uvjeren je da ga je pobjede koštao 18 kilograma težak kostim u kojem se prošetao do ringa. Pored toga, smatra i da je još uvijek bio u borbi te da pomoćni trener Mark Breland nije smio u sedmoj rundi ubaciti ručnik... Zbog svega navedenog, 34-godišnji Amerikanac vjeruje da može pobijediti 'Kralja Cigana' i vratiti izgubljeno pa je tako nedugo nakon završetka njihovog drugog susreta otkrio da će aktivirati spomenutu klauzulu. No, službena potvrda tog poteza se još uvijek čeka.

U međuvremenu, boksački svijet zaziva meča Furyja i Joshue, a nešto više o istom rekao je 'AJ-ov' promotor Eddie Hearn u razgovoru za SecondsOut.

"Tyson Fury zna koliko je dobar Anthony Joshua. Ne brinite se oko toga. On i dalje misli da ga može pobijediti, ali zna da je on na jednoj drugačijoj razini od Deontaya Wildera", poručuje Hearn pa dodaje kako je Fury za Joshuu teži protivnik od Wildera:

"Uvijek je to bila teža opcija jer se radi o jednoj drugačijoj borbi. Uvijek sam vjerovao da Joshua može pobijediti Wildera, ali sam znao da je to opasna borba. Opasna je i za Furyja ako dođe do trećeg susreta. No kod Wildera je uvijek ista priča. Mislim da on nema tu vještinu da napravi promjenu, da se prilagodi. Pogledajte kako se AJ prilagodio za revanš s Ruizom... Mislim da to Wilder ne može napraviti. Da se Ruiz bori s Wilderom. Sada, kad smo ovo vidjeli. On bi ga terorizirao! Terorizirao! Wilder ne može pobijediti u trećoj borbi s Furyjem. Nije pobijedio ni u prvoj. Odboksali su 19 rundi, a on je osvojio tri. Od toga dvije zbog nokdauna. Ne bi ni njih da nije bilo nokdauna. Ako pogledate njegov govor tijela... Meni je žao Marka Brelanda. Mislim da je on trebao to napraviti još ranije."

Kako će Joshua pobijediti Furyja?

"Skratiti distancu i boksati iz blizine. Znate dobro što će napraviti. Znate da je sposoban napraviti što god poželi. Fury neće Joshuu onako pritiskati kao Wildera. Joshua je prejak i predobar. On neće samo čekati tu veliku desnicu. On ima i lijevi kroše, ima i aperkate, može napadati i tijelo. Može se boriti i iznutra i izvana. I Fury to zna, on će se boriti protiv AJ-a kao što se borio protiv Vladimira Klička. Ne vjerujem da će AJ izgubiti u tom dvoboju, ali 'bookmakeri' kažu da je Fury favorit. I to mi se sviđa", zaključuje promotor WBA, IBF, WBO i IBO prvaka.

Linker
20. travanj 2024 05:13