K1 i Boks

Hesdy Gerges priznao svoju kriminalnu prošlost: 'Srećom su me uhitili na vrijeme, sad sam drugi čovjek'

Denise Kielholtz i Hesdy Gerges
 Instagram
Svjetlost dana ugledala je biografija poznatog nizozemsko-egipatskog kickboksača, Hesdyja Gergesa, a u njoj je on otkrio neke zanimljive detalje iz svog života. Poput uhićenja zbog šverca 128 kilograma kokaina, a otkrio je još neke detalje o drugim kriminalnim radnjama. Danas se on u potpunosti smirio te je obiteljski čovjek koji smatra da je najpozitivnija stvar bila to što je uhićen dovoljno rano.

Hesdyjevu biografiju imena "Fighterheart" napisao je kriminolog Frank Van Gemert, a 36-godišnji borac koji ima blisku vezu i s Hrvatskom, je u njoj otkrio puno sočnih detalja. Kako donosi nizozemski portal Parool, jedna od tema bilo je njegovo uhićenje iz 2011. godine. Tada je u belgijskom Antwerpenu priveden kao dio skupine koja je pokušavala prošvercati 128 kilograma kokaina iz Ekvadora.

Gerges kaže kako se planirano branio kao nevin te da je čak i sebe uvjerio u to, iako to nije bilo u potpunosti istina. Belgijski sud osudio ga je na četiri i pol godine zatvora, no vrhovni sud na kraju je to poništio. U knjizi je Hesdy otkrio kako je to uhićenje zapravo najbolja stvar koja mu se mogla dogoditi.

"To mi je uzrokovalo puno problema u karijeri, no na kraju sam sretan što smo uhvaćeni. Da sam bio uspješan u tome, vjerojatno bih samo nastavio. To mi je bio svojevrstan blagoslov. Na kraju bih završio na dugoj zatvorskoj kazni ili bi me netko ubio", rekao je na to poznati borac.

Njegov kriminalni život zapravo je krenuo vrlo rano, još kad je napustio srednju školu. Prvi ozbiljniji prekršaj napravio je 2004. godine, kad je tijekom pljačke udario čovjeka koji je završio u komi. Odležao je u zatvoru sedam mjeseci, a nakon izlaska iz njega je krenuo trenirati kod glasovitog Thoma Harnicka, kada je i svoju karijeru odveo na višu razinu.

Nažalost, nakon izlaska iz zatvora je na višu razinu odveo i svoj kriminalni život, budući da je upoznao narkodilera Patricka Brisbana te je postao njegov štićenik. Dio te svite bio je sve do 2012. godine, kad je Brisban ubijen.

Danas je Hesdy ipak sredio svoj život. U potpunosti se smirio uz svoju djevojku, Denise Kielholtz, jednu od najboljih borkinja svijeta te uz sina iz ranije veze.

“Ljubav i odgovornost za dijete su nešto sasvim drugačije od svega do tada. Sve što sam propustio u svom životu i sve gluposti koje sam napravio su se dogodile jer nisam imao nekoga da me vodi kroz život. To je ono što ja pokušavam dati svom sinu", otkrio je.

Hesdy je imao vrlo uspješnu kickboxing karijeru, godinama kao jedan od Top 10 teškaša svijeta, a borio se u K-1, Gloryju, Kunlun Fightu i It's Showtimeu, ali i u FFC-u. Krajem 2018. godine prebacio se na MMA te je odradio dvije borbe u Bellatoru, no u obje je poražen.

Linker
24. travanj 2024 12:35