K1 i Boks

Jedna 'sitnica' iz pravila za meč Tysona i Jonesa žestoko je razočarala fanove

Mike Tyson i Roy Jones Jr.
 PUNIT PARANJPE / AFP | Sefa Karacan / Anadolu Agency
Mike Tyson i Roy Jones Jr. odradit će meč čija će pravila biti prilagođena njihovim godinama

12. rujna fanovi će ponovno u ringu moći vidjeti Mikea Tysona. 15 godina nakon njegovog neslavnog odlaska u borilačku mirovinu, jedan od najpopularnijih boksača u povijesti ući će u ring s boksačem jednako velikog ime i reputacije, Royem Jonesom Jr. On fanovima, za razliku od Tysona, nije toliko nedostajao, budući da je posljednji put nastupio još prije dvije godine.

Jedan od najvećih udarača svih vremena protiv jednog od najboljih tehničara u povijesti boksa. Tako na papiru izgleda ovaj duel, iako se radi o boksačima u šestom desetljeću, za koje je jasno kako ne mogu postići performanse kao iz dana tijekom kojih su stekli svoju popularnost i reputaciju. No, jedan podatak pronađen u do sada otkrivenim pravilima sve će fanove razočarati.

Iako je predsjednik kalifornijske komisije, Andy Foster, odmah otkrio kako u ovom meču neće biti žestokih udaraca, mnogi su se i dalje nadali kako se jedan može "omaknuti" te da će ipak vidjeti nokaut tijekom osam rundi, koliko bi šampionski dvojac trebao odraditi. No, nova dva podatka šanse za to još više umanjuju. Naime, meč neće imati sudaca, a pravilima je određeno kako će biti prekinut već u slučaju prve posjekotine. Ples po ringu i "light sparing" zapravo je realnost onoga što bi Tyson i Jones trebali ponuditi te za što će mnogi boksački fanatici platiti koliko god novaca je potrebno.

Na kraju se čini kako su Mikeove snimke iz dvorane, gdje žestoko i silovito "kažnjava" fokusere zapravo samo jako dobar marketing. Prema svemu sudeći, u ringu nešto slično izdanjima kakvima se "Iron Mike" proslavio baš i nećemo vidjeti.

Linker
20. travanj 2024 09:49