K1 i Boks

Joshua ismijao Wildera: 'Veći sam muškarac od njega, a on je ono što zovemo...'

 Screenshot (YouTube)
Anthony Joshua možda se suzdržao i poštedio Deontaya Wildera kritika nedugo nakon što je ovaj izgubio od Tysona Furyja, ali sada, očito, za time više nema potrebe...

Wilder je bez svoje WBC titule ostao u veljači, a kao jedan od glavnih razloga za poraz naveo je 18 kilograma težak kostim u kojem se uoči borbe prošetao do ringa. Izlika je to koju je naišla na podsmijeh i kritike javnost, ali u prvim trenucima ne i Anthonyja Joshue koji priznaje kako se na početku suzdržavao komentara.

"O da, o da... Izvukao sam iz ladice jedan dugačak popis stvari koje sam namjeravao reći. Puno bih toga mogao kazati o Wilderu, ali čovjeka se ne udara dok je na podu. Upravo mi je to bilo na vrhu liste, ali odlučio sam se držati tih principa", otkrio je Joshua u SI Boxing Podcastu.

No danas očito nema potrebe za suzdržavanjem...

"Milim da smo ja i Wilder napravljeni od drugačijeg materijala. On je ono što zovemo... Počinje sa slovom 'b', a završava sa slovom 'h' (pretpostavljamo da znate o kojoj bi se riječi na engleskom moglo raditi, op.a.). Mi nismo isti i ja sam veći muškarac od njega. Obično ne pričam sranja po internetu. To sam činio samo u prepucavanjima s Dillanom Whyteom i Jarrellom Millerom. Ako to ne računamo, ja sam ambasador ovoga sporta. Trudim se biti čist i predstavljati svoje sponzore i DAZN onako kako zaslužuju. Pokušavam se držati podalje od tipičnih stereotipa o boksaču teške kategorije. Teško je, ali imam i ja tu vatru u sebi i mogu pričati nesmotreno kad za tim bude potreba", zaključio je aktualni WBA (Super), IBF, WBO i IBO prvak svijeta.

Linker
18. travanj 2024 10:43