K1 i Boks

Joshua titule odlazi braniti na granicu svjetova?! Pulev putem svog Facebooka najavio meč!

Joshua vs. Pulev
 screenshot/Youtube
Pojavila se pomalo nevjerojatna informacija o meču u kojem će Anthony Joshua prvi put braniti svjetske titule boksačkog prvaka teške kategorije, otkako ih je vratio u svoje vlasništvo. No, kako je ista objavljena na službenoj Facebook stranici Kubrata Puleva, svakako joj vrijedi obraniti pažnju. Prema njoj, meč Joshue i bugarskog teškaša trebao bi se održati u svibnju na stadionu u Istanbulu.

Već prije nekoliko dana, Joshuin menadžer Eddie Hearn objasnio je kako bi Kubrat Pulev trebao biti idući protivnik IBF, WBO i WBA svjetskog prvaka teške kategorije. Nije htio govoriti ništa o terminu i lokaciji, iako se iz britanskih medija moglo zaključiti da je London najizglednija opcija. Što se tiče termina, govorilo se o posljednjem vikendu u ožujku ili prvom u travnju. No, ova nova informacija donosi nešto potpuno drugačije. Prema bugarskom članku koji je Pulev objavio, meč bi se trebao održati na Vodafone Park stadionu, domu nogometnog kluba Besiktas. Točan datum nije naveden, odnosno na plakatu vidimo jedino kako je riječ o svibnju.

Iako se tako nešto ne može pronaći niti na jednom britanskom mediju, informaciju svakako valja uzeti s oprezom, budući da smo već po primjeru Saudijske Arabije i meča s Ruizom vidjeli kako je Eddie Hearn iz financijskih razloga spreman na razne opcije. Kako su pregovori još u tijeku, vrlo lako moguće je da postoji ova opcija te da je favorizirana od strane Puleva i njegovih predstavnika iz Top Ranka.

Pulev je inače prvi izazivač prema IBF-u, a protiv Joshue se već trebao boriti u jesen 2017. godine, no tada je meč otkazao zbog ozljede. Nakon toga je nastavio s pobjedama te je ponovno izborio status izazivača koji ima već godinu dana, ali je bio na čekanju zbog revanša Joshue i Ruiza. IBF je bio uporan po pitanju njegovog meča protiv Joshue te su objavili kako će u suprotnom britanskom boksaču oduzeti njihovu titulu.

Ova je za sada tek prva informacija te se čeka reakcija od strane Anthony Joshuem kao i Eddieja Hearna te njegovog Matchroom Boxinga, ali i od tima koji stoji iza Kubrata Puleva. Tu je riječ o Bobu Arumu i njegovom Top Rank Boxingu.

Ispod teksta nalazi se originalna objava bugarskog boksača, uz plakat koji zapravo izgleda kao prepravljeni plakat za otkazati meč iz 2017. godine.

Linker
20. travanj 2024 15:39