K1 i Boks

Anthony Joshua otkrio kada bismo ga mogli ponovno gledati: ‘U treningu sam, nadao sam se šestom mjesecu‘

Anthony Joshua 

 Simon Dael/Shutterstock Editorial/Profimedia
Za sada se ne zna tko će biti Joshuin sljedeći protivnik, a vrlo lako bi to mogao biti pobjednik između Hrgovića i Duboisa

Mnogi su pobjedu Anthonyja Joshue nad Francisom Ngannouom okarakterizirali kao ‘‘spašavanje časti boksa‘‘, a možemo reći kako je u posljednjim mečevima Joshua uistinu izgledao kao u najboljim danima. Vratio se nakon dva uzastopna poraza od Usyka s nekoliko odličnih pobjeda, iako su mnogi govorili da je gotov.

Međutim, prvaka kao što je on teško se može tako olako otpisati, a on je svima u ringu dokazao kako nisu bili u pravu. Poprilično aktivnu 2023. je Joshua imao kada su u pitanju mečevi, a jučer je govorio o tome kada bi smo ga ponovno mogli gledati među konopcima:

‘‘Oko devetog mjeseca su mi rekli da ću se boriti, a ja sam se nadao u šestom. Sada imam vremena za ići na spojeve i malo se družiti. I dalje sam u treningu, imam dva mjeseca prije nego uopće uđem u trening kamp. Fury je jedan od mojih rivala, s njim bih se volio natjecati jednog dana. Sve što je rekao mi se spremilo negdje u memoriji, tako da kad borba dođe, koristit ću to kao gorivo‘‘, rekao je Joshua za Forbes.

‘‘Za meč protiv Ngannoua sam se pripremao za deset rundi, to je velik i čvrst tip. S nekim borcima se jednostavno ne slažete i ne razgovarate poslije borbe. No, Ngannou i ja smo imali veliki respekt jedan prema drugome‘‘, dotaknuo se i posljednjeg meča.

Za sada se ne zna tko će biti Joshuin sljedeći protivnik, a vrlo lako bi to mogao biti pobjednik između Hrgovića i Duboisa. S obzirom da će pobjednik između Usyka i Furyja morati napustiti IBF-ovu titulu, tu se otvara prostor za Joshuu.

Linker
27. travanj 2024 02:33