K1 i Boks

Joshuin promotor potvrdio Pulu kao opciju za meč protiv Puleva: 'Mi ipak imamo svoj fokus!'

Joshua, Hearn i Pulev
 Geoff CADDICK / AFP
Napokon je i od strane ljudi koji stoje iza Anthonyja Joshue došla informacija kako se na Pulu gleda kao na realnu opciju za održavanje boksačkog meča za tri svjetske titule teške kategorije između Joshue i bugarskog izazivača, Kubrata Puleva.

Nakon što je potvrđeno kako se Pulev kao propisani izazivač neće povući te da kao svoj idući meč vidi samo onaj protiv Anthonyja Joshue za svjetske WBA, WBO i IBF titule, pregovori za održavanje tog meča, odnosno njegov novi termin i lokaciju, trebali bi uskoro doći na dnevni red. Već ranije se počelo pisati o pulskoj Areni kao zanimljivoj lokaciji, a sve je krenulo od promotorskog tima bugarskog boksača. Ono što je pomoglo je interes medija kojima se takva priča svidjela, pa je Pula od špekulacija dogurala do ozbiljne opcije.

Tim koji stoji iza Anthonyja Joshue, prije svega Matchroom Boxing i Eddie Hearn, do sada nije spominjao lokacije, kao niti datume. No, sad je i to došlo na red, a u njegovim se izjavama napokon našao i dragulj sjevernog Jadrana. Dakle, možemo službeno reći kako to više nije samo ideja jednog od dva tima nego opcija koja će završiti na ozbiljnom razmatranju.

"Ne bi li bilo sjajno da prođemo kroz ovo sve i organiziramo veliku borbu za teškašku titulu u Ujedinjenom Kraljevstvu i to ove godine. To je naš apsolutni fokus i tek ako nam to propadne ćemo gledati druge opcije širom svijeta", rekao je Hearn za Sky Sports, da bi se onda okrenuo Puli, koju tim iza Puleva drži prvom opcijom:

"Hrvatska je potencijalna opcija u ovom trenutku i dio je nekih širih diskusija. Ja očekujem Joshuu u ringu vidjeti najranije krajem rujna, no listopad ili studeni su puno izglednija opcija. Do tada bi restrikcije trebale biti ublažene."

Dakle, problem s Pulom bi mogao biti i datum. Naime, tim iza bugarskog boksača Pulu vidi kao savršenu opciju tijekom ljeta, a čak se i spominjao 29. kolovoza kao neki okvirni datum. U svakom slučaju, kad god se meč održao, očito je kako će Joshua ove godine nastupiti samo jednom, što je premalo za jednog trostrukog svjetskog prvaka. No, olakotna okolnosti mu je svakako trenutna situacija koja je otkazala meč prvobitno planiran u lipnju.

Linker
25. travanj 2024 22:52