K1 i Boks

Khabibov otac: 'Nakon Tonyja ćemo odraditi boksački meč! Može Mayweather, ali pod jednim uvjetom!'

Promo plakat za nesuđeni meč Mayweathera i Khabiba
 Screenshot
Otac UFC prvaka Khabiba Nurmagomedova, Abdulmanap, je odmah po završetku meča između McGregora i Cerronea na UFC-u 246 izvijesio cijenu "za svog sina", odnosno za eventualni revanš protiv bivšeg irskog prvaka. Ona iznosi čak 100 milijuna dolara koliko traži od UFC-a da plati za takav revanš. Otkrio je ujedno i uvjete pod kojima bi se njegov sin borio protiv neporaženog i umirovljenog bivšeg svjetskog boksačkog prvaka - Floyda Mayweathera jr.

"I nama je potrebna osveta protiv Conora, ali dajte nam 100 milijuna. Dajte nam taj iznos dan nakon borbe s Fergusonom. Zašto ne bismo u tom slučaju održali revanš? Tko zna, možda Dana White želi to ugovoriti (za taj iznos), njemu je potreban taj meč", riječi su Abdulmanapa koje prenosi Russia Today.

Upitan o meču protiv Floyda, koji je također mogućnost i koji bi neupitno donio ogroman interes, ali i veliku financijsku korist svim stranama, Abdulmanap ima ideju kako bi se to moglo realizirati. Pitanje je samo je li ta ideja izvediva...?

"Mayweather ima statistiku od 50 pobjeda i niti jedan poraz, on je najveći boksač ikada i želi se boriti protiv prvaka istog ranga - nekoga tko nije izgubio niti jedan meč. To je Khabib. OK, to nije problem, ali sada imamo Tonyja Fergusona ispred sebe", upozorava Abdulmanap koji ne želi skakati preko reda jer vjeruje da je upravo "El Cucuy" najopasniji protivnik za njegovog sina do sada u čitavoj karijeri.

"Već sam to u nekoliko navrata naglasio - sada ćemo se koncentrirati na Tonyja. A nakon toga ćemo trenirati s Lomachenkom (Vasyl op.a) šest mjeseci, a onda ćemo odraditi boksački meč. Nije problem...borit ćemo se bilo kada i bilo gdje protiv Floyda, ali imamo jedan uvjet. Borit ćemo se 11 rundi u profesionalnom boksu, a samo jednu u MMA-ju. Ako možemo izdržati 11 rundi protiv najboljeg boksača, zašto onda on ne bi odradio jednu prema MMA pravilima? Ali sve to će se dogoditi nakon Tonyja", zaključio je Nurmagomedov senior.

Pitanje je koja bi Komisija, ako takva i postoji, uopće pristala na takav meč s obzirom da se definitivno ne uklapa u postojeća pravila bilo kojeg borilačkog sporta. U SAD-u vjerojatno niti jedna, pa bi eventualni "mješoviti" meč protiv Mayweathera morao biti odrađen negdje drugdje. Ali kao što je Abdulmanap Nurmagomedov naglasio više puta - prvo slijedi Ferguson u travnju! A onda živi bili pa vidjeli...

Linker
18. travanj 2024 16:24