K1 i Boks

Kontroverzni šampion najavio novu karijeru: 48-godišnji Shannon Briggs odlazi u boks bez rukavica?!

Shannon Briggs
 screenshot/Instagram
Bivši svjetski boksački prvak, Shannon 'The Cannon' Briggs, iznenadio je svoje fanove iznošenjem namjere za prelazak u "bare knuckle" boks, odnosno boks bez rukavica. To je najavio objavom na Instagramu.

48-godišnji Briggs svoj je posljednji meč odradio u svibnju 2016. godine, tim putem ostvarivši 60. pobjedu u karijeri, no cijelo ovo vrijeme svojevrsno je zabavljao publiku, najčešće ispadima. Još dok je u ringu bio koliko-toliko aktivan, viđali smo ga kako upada na treninge i konferencije Vladimira Klička pokušavajući ovog isprovocirati na meč, a kasnije je nešto slično pokušao s još jednim danas umirovljenim boksačem, Davidom Hayeom.

No, kako mogu vidjeti svi koji ga prate na društvenim mrežama, Briggs je konstantno u dvorani te zadržava formu, nadajući se još kojem nastupu. Tako se odjednom pojavila ideja da isti odradi i to tamo gdje neće morati na ruke staviti rukavice. Naime, otkrio je želju nastupiti u bare knuckle boksu.

"Prije nego su postojale rukavice, postojao je bare knuckle. Povijest se još jednom ponavlja. Ne zvuči li sjajno svjetski prvak u bare knuckle i dva puta svjetski boksački prvak teške kategorije?", napisao je Briggs, usput označivši Bare Knuckle FC, promociju Davida Feldmana, trenutno najvećeg svjetskog organizatora mečeva u ovoj vrsti boksa.

Hoćemo li pri ulasku u bare knuckle ring čuti povike "Let's go champ" i hoće li se Briggs uistinu okušati u toj promociji, trebali bismo saznati u narednim danima ili tjednima.

Linker
26. travanj 2024 05:00