Regija

Forgač o Martinjaku u FNC-u: ‘On je kvalitetan, apsolutno sam za! Postoji šansa da se to dogodi‘

Dražen Forgač

 TOMISLAV KRISTO Cropix
Povodom FNC-a 15 razgovarali smo s glavnim čovjekom FNC-a Draženom Forgačem

Bliži se FNC 15 priredba u Ljubljani na kojoj ćemo vidjeti jedan novitet. Naime, prvi put u povijesti održat će se meč u boksu bez rukavica, a nastupit će miljenik domaće publike, borac iz Ljubljane i jedno od najistaknutijih regionalnih imena u velter kategoriji, Uroš Jurišić. Drugu stranu kaveza će činiti brazilski borac Joelson "Demente" Nascimento, kojeg smo već imali priliku upoznati u Ljubuškom (FNC 10), a sada je, kako ističe, spreman utišati Arenu Stožice svojim izvedbama.

Povodom cijele priredbe razgovarali smo s glavnim čovjekom FNC-a, balkanskim Daneom Whiteom, Draženom Forgačem kojeg smo tom prilikom upitali postoji li mogućnost, kad se već kreće u "bare knuckle" vode, da u nekom trenutku nastupi i najbolji hrvatski borac u tom sportu, Marko Martinjak. Forgač je pozdravio tu opciju te istaknuo da su svima vrata uvijek otvorena.

"Ja sam uvijek ostavljao mogućnost da bude boksa bez rukavica, Martinjak je kvalitetan u tome i ja sam apsolutno za, zašto ne? Ako nema ekskluzivni ugovor s nekom organizacijom, a nama bude interesantan u nekom trenutku, ima šanse da se to dogodi. Ne kažem kad ili gdje, ali uvijek postoji šansa".

Martinjak početkom svibnja napada svjetsku titulu (-95) na BKB 38 priredbi protiv Kevina Greenwooda te će imati priliku dodati još jednu svjetsku titulu u svoje vlasništvo. Već otprije drži pojas BKB-ove super srednje kategorije, a u svojoj kolekciji posjeduje Police Gazette titulu prvaka u super srednjoj kategoriji, Police Gazette Diamond titulu u kruzer kategoriji BYB Extremea, a u prošlom nastupu osvojio je i takozvani "Double Diamond Police Gazette trilogy belt", odnosno dvostruki dijamantni Police Gazette trilogijski pojas. Takvo ime bila bi prava akvizicija za FNC, a budućnost će pokazati hoće li se to i ostvariti.

Cijeli intervju moći ćete pročitati za nekoliko dana na našem portalu.

Linker
27. travanj 2024 11:17