K1 i Boks

Lomachenko jednoglasnom odlukom pobijedio Campbella

Lomachenko vs. Campbell
Vasyl Lomachenko još jednom je prezentirao svu kvalitetu svog boksa i to u gradu gdje je 2012. godine osvojio olimpijsko zlato. Povratak u London obilježio je uvjerljivim slavljem nad Lukeom Campbellom, čime je dvjema ranije osvojenim pojasevima pridodao treći te mu sad nedostaje samo onaj IBF-a.

Dobro je Luke Campbell otvorio ovaj međusobni meč dvojice zlatnih olimpijaca iz Londona. Koristio je prednji direkt za kontrolu distance, dok mu je jako dobro radio i kroše u slučaju da Lomachenko priđe. Gledajući koliko pasivno je odradio prvu rundu, činilo se kako bi ovo mogao biti meč u kojem će se Lomachenko naći u problemima, no on je prve tri minuta samo ispipavao teren.

Već od sredine druge runde meč ulazi u ritam kakav u potpunosti odgovara Lomachenku. Isto tako, kako je vrijeme prolazilo i njegov je rad nogu izgledao sve bolje. Campbell nema rješenja za odvesti tempo i ritam tamo gdje njemu više odgovara i u petoj rundi našao se u prvim problemima. Izvukao se Cambpell iz tih spomenutih problema i onda je u prve dvije minute šeste runde odradio svoj najbolji boks u ovom meču. Nekoliko puta ozbiljno je pogodio i malo čak uzdrmao prvaka. Zapravo ga je razbudio jer se Loma vratio svom dotadašnjem boksu i furiozno je završio sredinu meča.

Lomachenko je tad zapravo prepoznao način kako kontrolirati meč. Više je pogađao, bolje se kretao i Campbell se sve više gubi u takvom boksu. Pogađali su obojica, no tek u 11. rundi Loma je pogodio ono što je tražio i Campbell je na podu. Uspio se Englez ipak ustao, a onda i odraditi posljednju rundu do kraja. Dvojbe kod sudaca ipak nije bilo, dva puta 119-108 i jednom 118-109 rezultat je koji su dale sudačke kartice.

Lomachenko sad drži WBA, WBC i WBO titule lake kategorije. Za ujedinjene kategorije nedostaje mu samo još jedna. To je IBF titula, čiji je vlasnik Richard Commney.

Linker
19. travanj 2024 11:42