K1 i Boks

Michael Hunter uputio prozivku: 'Više puta sam tražio Hrgovića, nisu mi ga htjeli dati'

Michael Hunter i Filip Hrgović
 screenshot/YouTube
Ponuda za meč protiv Filipa Hrgovića još uvijek nije došla do sedmog teškaša svijeta

Nakon pobjede Filipa Hrgovića protiv Rydella Bookera, najbolji hrvatski teškaš prozvao je sedam boksača, poznatih imena teške kategorije. Dvojica od njih su mu odgovorili, to su Kinez Zhang Zhilei i Michael Hunter, američki boksač koji se nalazi na sedmom mjestu teške kategorije prema BoxRecu. Upravo je sedmi teškaš svijeta tim putem otkrio kako mu meč protiv Hrgovića zvuči intrigantno te da je isti spreman prihvatiti.

Filip je nakon dolaska u Hrvatsku najavio veliki ispit koji bi mu trebao uslijediti u proljeće, a od strane njegovih promotora, braće Sauerland, pojavile su se informacije kako im se upravo Hunter najviše sviđa kao potencijalni protivnik. Za očekivati bi onda bilo kako su po tom pitanju pokrenuti neki prvi razgovori. A s Hunterom ne bi trebalo biti velikih problema iz vrlo zanimljivih razloga. Naime, on je nedavno raskinuo ugovor s Matchroomom te namjerava još neko vrijeme sam brinuti o svojoj karijeri. No, da kontakta još uvijek nije bilo, otkrio je u razgovoru za Boxing scene.

"Nisu me još uvijek nazvali, a svi oni imaju moj broj. Niti Sauerlandi niti Eddie Hearn. Govore kako sam ja teška osoba za pregovaranje, a ja vam mogu reći kako nitko sa mnom nije pričao u vezi meča protiv Filipa Hrgovića", rekao je Hunter, dodavši kako je već ranije tražio taj meč:

"Hrgović i ja smo se prošle godine dva puta borili na istom programu. Ja sam se svaki put borio protiv težih protivnika i nakon meča bih ih pitao 'Zašto mi ne želite dati da se borim protiv Filipa Hrgovića?' Oni su mi odgovarali kako je još uvijek zelen te da ga tek pripremaju za taj kalibar borbi. Ako je on spreman, i ja sam. Apsolutno sam spreman boriti se protiv Hrgovića, zapravo sam to zatražio već par puta."

32-godišnji Hunter (18-1-1, 12 KO) nije se borio od prosinca prošle godine, kad je u Diraji odradio neodlučen meč protiv Aleksandra Povetkina, meč koji je od njega zapravo stvorio Top 10 teškaša. Idući meč, prvi otkako je završila njegova suradnja s Matchroomom, imat će 19. prosinca. Tada će mu se suprotstaviti američki "journeyman" Chauncy Welliwer (57-13-5, 29 KO), 377. teškaš svijeta po BoxRecu. Čini se da bez Matchrooma ipak nije lako ugovoriti meč vrijedan spomena. Ovo bi trebao biti lagan put za Huntera do 19. pobjede u profesionalnoj karijeri.

Linker
24. travanj 2024 05:58