K1 i Boks

Mike Tyson: Ne znam zašto je Ruiz skidao kilograme, to mi nema nikakvog smisla

Mike Tyson
 screenshot/Youtube
Mike Tyson iznenađen je odlukom Andyja Ruiza da za revanš protiv Anthonyja Joshue skine ponešto kilograma i tako lakši uđe u meč. Veliki Mike smatra da nakon onakve izvedbe u prvom meču nije trebao ništa mijenjati.

Cijeli boksački svijet uzbuđen je oko onoga što bi se 7. prosinca trebalo dogoditi u Saudijskoj Arabiji. Anthony Joshua odgovorit će na pitanje koje sve najviše zanima, je li njegov poraz od Andyja Ruiza bio slučajan ili je Meksikanac stvarno bolji boksač od njega?

Trenutno je jedna od zanimljivijih tema težina s kojom će Ruiz ući u meč. Nakon što se predstavio kao debeljuškasti boksač nevjerojatno brzih ruku i čvrste brade, Ruiz je za drugi meč odlučio malo promijeniti svoju konstituciju. To se nije svidjelo Mike Tysonu koji je o tome progovorio.

"Ne znam zašto je to napravio, nema mi to nikakvog smisla. No, svatko radi što želi i sam odgovara za svoje postupke. Svatko želi dobro izgledati dok radi svoj posao. No, ja sam uvjerenja da ne treba popravljati nešto što nije slomljeno. Sve što je Ruiz trebao je raditi isto što je radio u prvom meču", rekao je Tyson u razgovoru za Mirror.

Ruiz je prije nekoliko dana izjavio kako nije skinuo puno kilograma i da će zapravo u meč ući sa samo tri kilograma manje nego što je to bilo u lipnju, kad je iznenadio svijet savladavši Britanca. Koliko god skinuo, to je vjerojatno došlo kao odgovor na Joshuine pripreme tijekom kojih je bivši prvak odlučio žrtvovati dio svoje muskulature da bi dobio na kondiciji.

U svakom slučaju, trebali bismo gledati drugačiji meč nego što je to bilo kad su Joshua i Ruiz prvi put ušli u ring.

Linker
22. travanj 2024 23:44