K1 i Boks

Mike Tyson objasnio zašto bi Floyd Mayweather mogao postati vrhunski boksački trener

Floyd Mayweather Jr.
 Evgeny Biyatov / Sputnik / Sputnik via AFP
Mike Tyson vjeruje da bi Floyd Mayweather Jr. (50-0) mogao postati vrhunski boksački trener.

Floyd Mayweather nedavno je otkrio da u čast preminulog strica Rogera Mayweathera želi postati boksački trener, a u toj ga odluci izgleda podržava i legendarni teškaški prvak Mike Tyson.

"Većina vas zna da sam imao nevjerojatne trenere poput mog oca i strica. A zbog nedavne Rogerove smrti dobio sam inspiraciju da pomognem onima oko sebe na isti način na koji su oni meni pomagali kroz moju boksačku karijeru. U danima gdje smo odvojeni jedni od drugih sam razmišljao o tome kako da napravim razliku u ljudskim životima i kako da im pomognem da ostvare svoje ciljeve. Pravi trener želi najbolje od svog borca i gura ga do njegovih krajnjih granica. Da, nov sam u trenerskom poslu i do sada sam radio s ljudima koji nisu imali boksačkog iskustva pa ću se zapravo razvijati paralelno sa svojim borcima. Ali obećavam - bit ću jedan od najboljih trenera svijeta", nedavno je najavio Floyd.

A da bi se njegove riječi mogle ostvariti, vjeruje i Iron Mike koji je objasnio zašto bi po njemu Mayweather mogao zaista postati vrhunski boksački trener.

"Obično sjajni treneri nisu bili sjajni borci pa stoga postanu odlični treneri. Ali... Floydu dajem dobru šansu. Zašto? Jer Floyd živi u dvorani. To je sve što on radi. Da, jedan tjedan ćete ga vidjeti u nekom klubu, ali u dvorani se nalazi svaki dan već 25 godina. Čak i kada izlazi i tulumari, on se odmah idućeg dana vraća u dvoranu. On je u tome i dok spava. To je jednostavno njegov stil života", objasnio je Tyson u razgovoru s TMZ-om.

Linker
22. travanj 2024 12:41