K1 i Boks

Na pomolu novi spektakl! Hearn najavio sastanak s Whiteom: 'Bit će to brutalnost u najsirovijem obliku!'

Francis Ngannou
 Chen bo / Imaginechina / Imaginechina via AFP
Prema riječima boksačkog moćnika i jednog od najpoznatijih promotora svijeta, Eddieja Hearna, moguće je da ćemo već ove godine gledati meč Dilliana Whytea i Francisa Ngannoua.

"Nikad nisam mislio da ćemo ovo shvatiti toliko ozbiljno, ali protekloga tjedna se i to promijenilo. Cilj Dilliana Whytea je taj da postane prvak svijeta u boksu, ali ne bi me uopće iznenadilo da vidim njega i Ngannoua krajem ove godine. Očito je da je Povetkin idući, ali listopad, studeni, prosinac...", ispalio je Hearn u razgovoru sa Sky Sportsom.

Whyte se, podsjetimo, već neko vrijeme poigrava s maštom fanova i usput proziva UFC-ove teškaške zvijezde. Meta udarača iz Brixtona tako su nedavno postali UFC-ovi teškaši poput Stipe Miočića i Francisa Ngannoua kojeg ipak proziva nešto više i žešće nego aktualnog prvaka.

Tako je Whyte jednom prigodom Ngannoua nazvao "kukavicom", a nešto kasnije svoj je izbor riječi objasnio na sljedeći način:

"To sam napravio jer za nekog 193 centimetra visokog i 115 kilograma teškog nije pokazao dovoljno srca u svoja dva poraza. Imao je 10 pobjeda zaredom, većinu je ostvario u prvoj rundi protiv prosječnih boraca, a čim je napravio iskorak - odmah je doživio dva poraza (Stipe Miočić i Derrick Lewis, op.a.). To se dogodilo čim je ispred sebe imao nekoga tko nije samo stajao i primao udarce. On je nešto spominjao boksački meč, ali nikad nije mene spomenuo. Čak ni nakon što sam ga javno nazvao kukavicom. To vam sve govori", još je u travnju izjavio Dillian.

Ngannou je u UFC-u trenutno na nizu od četiri ekspresne i impresivne pobjede, ali prema gotovo pa svim najavama u ovim trenucima kao izazivač prednost će imati Daniel Cormier. A uzmemo li u obzir to da DC i Stipe još uvijek nemaju dogovoren konkretan datum, jasno je da Francisa čeka duža pauza ili prihvaćanje nekog drugog meča. Možda je baš ovaj s Whyteom rješenje...

"Kontaktirat ću Danu White i upitati ga - 'Reci mi što i kako? Možemo li ovo zaista izvesti? Hoće li to biti u ringu? Hoće li to biti u kavezu? Po rundu i jednog i drugog?' Ovo je sada vruća tema i zaista mislim da postoji dobra šansa da se ostvari", nastavio je Hearn.

Slavni promotor uvjeren je da je interes za jedan ovakav okršaj ogroman, a takve bi, po njemu, trebale biti i brojke.

"Ovo je prva prava, istinska 'crossover' borba. Znam da smo imali Floyda i Conora, ali ovo je drugačiji tip borbe i drugačiji tip iskustva. Ovo je brutalnost u najsirovijem obliku. Meč je to koji će postići ogromne brojke. Tu su boksački fanovi, tu su MMA fanovi, tu je intriga. Ma, ovaj meč ima - sve", zaključio je Hearn.

Jeste li i vi među fanovima koje bi oduševilo ugovaranje jednog ovakvog dvoboja?

Linker
16. travanj 2024 19:27