K1 i Boks

(VIDEO) Pogledajte kako Dillian Whyte s tajne lokacije prijeti Miočiću i 'kukavici' Ngannouu!

Dillian Whyte
 Screenshot (YouTube)
Dillian Whyte sjeo je u automobil i nakon 40 sati vožnje stigao u Portugal gdje će održati trening kamp za borbu s Alexanderom Povetkinom. S lokacije, koju je na YouTube kanalu nazvao 'tajnom', dao nam je uvid u svoje pripreme, ali i usput poslao jednu poruku aktualnom UFC-ovom prvaku Stipi Miočiću.

Meč Dilliana Whytea i Alexandera Povetkina zakazan je za 2. svibnja (Manchester) i jedan je od rijetkih koji nije dobio službenu odgodu zbog pandemije koronavirusa. No, to ne znači da je situacija oko ovog teškaškog okršaja bajna. Potvrdio je to prije nekoliko dana i Eddie Hearn najavivši da bi se ova borba ipak trebala pomaknuti na sredinu lipnja. Slavni je promotor isto tako rekao da se strpimo do službene potvrde koja bi trebala stići već ovoga tjedna.

U međuvremenu se Whyte odlučio maknuti iz Engleske, a umjesto aviona kao prijevozno sredstvo izabrao je automobil jer je, kako sam kaže, odlučio sa sobom povesti svoje pse pa mu je ova opcija bila prihvatljivija.

Jednom kada je stigao u Portugal, obvezni WBC-ov izazivač sa svojih se priprema dotaknuo i UFC-a, a posebnu poruku imao je za Stipu Miočića i Francisa Ngannoua.

"Borio bih se sa Stipom Miočićem. Ovako bih ga udario u lice", započeo je Whyte demonstrirajući jedan 'high-kick' i udarac laktom. "Protiv Stipe se samo moram kretati. On će me pokušati srušiti, ali možda završi na spavanju prije nego ja na podu", dodao je teškaš iz Brixtona.

S obzirom na to da je gotovo pa cijelo vrijeme imao osmijeh na licu, Whyte je naknadno potvrdio da je itekako ozbiljan u svojoj namjeri da se okuša u MMA-u.

"Da, borio bih se u UFC-u. Jedan meč u boksu, jedan u UFC-u. Jedan po boksačkim, a jedan po MMA pravilima. Recite Dani Whiteu da mi se javi. Borit ću se i s Francisom Ngannouom. On bi poljubio pod. Taj lik ima slabu bradu i kukavica je. Nokautirao bih ga, vjerujte mi. Jedino me može pokušati srušiti. I to je to. Jedan meč u boksu, jedan u MMA-u. Može MMA biti prvi na redu ako želiš. Idemo. Čak i Muay Thay, kickboxing... Recite Whiteu da može i ugovor na tri meča", zaključio je Whyte.

Jedan od najboljih boksača današnjice vlasnik je profesionalnog omjera koji broji 27 pobjeda i samo jedan poraz koji mu je 2015. nanio aktualni prvak Anthony Joshua.

Kada pričamo o Whyteovim drugim udaračkim vještinama, onda moramo naglasiti da je on prije boksačke karijere bio uspješni kick-boksač. Tijekom te karijere, Dillian je postao dvostruki teškaški prvak Velike Britanije, a osvojio je i europski K1 naslov. Prema dostupnim informacijama, od kickboxinga se oprostio s 20 pobjeda i jednim porazom u K1 disciplini.

Nakon poglavlja u kickboxingu, Whyte se nakratko okušao i u MMA-u. U ovom je sportu odradio samo jedan meč i to vrlo uspješno budući da je 2008. godine u Londonu za svega 12 sekundi nokautirao Marka Strouda.

2011. debitirao je u profesionalnom boksu i danas je jedan od najboljih teškaša svijeta. Dillian je i vlasnik impresivnog omjera koji broji 27 pobjeda i samo jedan poraz (2015. Anthony Joshua) te je borac koji predvodi WBC-ovu izazivačku ljestvicu.

Linker
30. travanj 2024 04:07