K1 i Boks

Najbolji kineski teškaš traži meč protiv Hrgovića: 'Dovedite mi ga!'

Zhang Zhilei
 screenshot/YouTube
Još jedan boksač kojeg je Filip Hrgović prozvao odlučio je odgovoriti 'El Animalu'

Među sedam imena koje je Filip Hrgović nabrojao nakon pobjede protiv Rydella Bookera, našlo se i jedno koje nije toliko poznato ljudima koji boks ne prate detaljno. Radi se o kineskom teškašu i bivšem srebrnom olimpijcu iz Pekinga, Zhangu Zheiliju. On je naime nastupio na istom programu kad i Filip te je možda zbog toga hrvatskom boksaču bio na popisu želja, a pored toga se radi o uistinu kvalitetnom borcu.

37-godišnji Zhang borio se protiv Devina Vargasa te je impresivno slavio prekidom u četvrtoj rundi. Bila mu je to 22. pobjeda iz jednako toliko mečeva te 17. koju je ostvario nokautom. Nakon meča je svoj nastup prokomentirao u razgovoru za Boxing Scene.

"Mislim da sam bio na otprilike 60 posto onoga na čemu sam bio tijekom trening kampa. Pandemija je utjecala na sve nas, ali mislim da moram odraditi bolji posao kad mi se pruži prilika naći se u ringu", rekao je Zhang.

Osim spomenutog olimpijskog srebra na domaćem terenu, gdje je u finalu zapeo protiv Roberta Cammarellea, Kinez je zapažen nastup imao i četiri godine kasnije u Londonu. Borio se u drugom kolu protiv Anthonyja Joshue te je kasnijem osvajaču zlata pružio značajan otpor. Joshua je slavio rezultatom 15-11.

Zhang već neko vrijeme živi i trenira u New Jerseyu, a da mu je to bio dobar potez potvrdilo se potpisivanjem ugovora s Matchroomom. Sad čeka svoj idući meč, a nada se da će on doći uskoro.

"Već prije ovog meča smo pričali o tome da se želim vratiti u veljači. No, osjećam se dobro, nisam oštećen u meču te bih mogao biti spreman već i za siječanj. Namjeravam u 2021. godini biti vrlo aktivan", potvrdio je svoje namjere.

Naravno, nije mogao izbjeći niti pitanje o prozivci Filipa Hrgovića, na koju je afirmativno reagirao.

"Dovedite mi ga! Zašto ne Hrgović, idemo to odraditi", samopouzdano je rekao Zhang.

Budući da se nalazi pod ugovorom s istim promotorom kao Filip, a ne bi imao financijske zahtjeve kao neki drugi s "El Animalovog" popisa, vjerojatno bi se ovaj meč dalo lako ugovoriti. Hrvatski boksač najavio je povratak upravo u veljači ili ožujku, tako da i termin odgovara. Možda baš Zhang bude njegov prvi veliki protivnik.

Linker
19. travanj 2024 19:20