K1 i Boks

Nakon velike sramote vraća se kontroverzni Miller i to borbom koju je 'ukrao' Filipu Hrgoviću!

Jarrell Miller
 Adrian DENNIS / AFP
Čini se da ćemo uskoro u ringu ponovno ugledati jedno jako poznato lice

Kontroverzni američki udarač Jarrell Miller (23-0-1) vraća se u ring nakon velike sramote i jednog od najtežih doping prekršaja u borilačkom sportu.

31-godišnjak nadimka 'Big Baby', prema saznanjima uglednog boksačkog portala Boxing Scene, 9. srpnja borit će se u Las Vegasu protiv Jerryja Forresta (26-3). Bit će to ujedno i Millerov debi pod okriljem Top Ranka s kojim je još u siječnju potpisao veliki ugovor.

"To je bio mali korak unatrag, za veliki povratak. Dolazim po sve i svakoga. Nitko nije siguran. Pozdravite zločestog lika. Svi pokušavaju biti superjunaci, ali ne živimo u svijetu bajki. Ja nikad neću biti superjunak. U mom svijetu, zlikovci su ti koji uglavnom pobjeđuju", govorio je još početkom godine Miller prilikom objave spomenute suradnje.

Istaknimo i da je ovaj dvoboj nama posebno zanimljiv zato što je Jarrellov protivnik Forrest trebao biti idući suparnik Filipa Hrgovića (10-0). Najbolji hrvatski boksač trebao se, podsjetimo, s Forrestom obračunati 17. travnja u Oxon Hillu, ali je taj meč, kao i čitava priredba koju je trebao predvoditi okršaj Regisa Prograisa i Mauricea Hookera, odgođen zbog koronavirusa.

Iz svega navedenog možemo zaključiti da neporaženog Hrvata u idućem meču najvjerojatnije čeka neko drugo boksačko ime...

No, vratimo se mi do Millera. Ovaj američki teškaš neporažen je u profesionalnoj boksačkoj karijeri tijekom koje je upisao 23 pobjede i jedan neodlučeni ishod. Riječ je o borcu koji se 2019. trebao boriti s prvakom Anthonyjem Joshuom, ali je taj meč odgođen jer je Miller bio pozitivan na nekoliko zabranjenih supstanci. Iako to zvuči kao težak doping prekršaj zbog kojeg je trebao dobiti nekoliko godina suspenzije, to se ipak nije dogodilo. Naime, s obzirom na to da Miller tada nije imao boksačku licencu, nisu postojali kriteriji na temelju kojih bi ga Komisija savezne države New York, na čijem je testu bio pozitivan, mogla suspendirati. Oni su mu mogli samo uskratiti licencu, a WBA mu je na svoju ruku odredio smiješnih šest mjeseci kazne...

Ispadanje Millera iz tadašnjih kombinacija dovelo nas je do jednog od najvećih iznenađenja posljednjih godina jer je upravo njegova 'zamjena' Andy Ruiz Jr. tada zaustavio britanskog boksača i sve do njihovog revanša sjedio na tronu teške kategorije.

Kod Millera je važno spomenuti i da se radi o licu koje su dobro upoznali i borilački fanovi s ovih prostora. Naime, Jarrell je još tijekom karijere u kickboxingu imao dva obračuna s legendarnim Mirkom Filipovićem koji ga prvo svladao 2013., a potom i godinu dana kasnije. Bio je to ujedno i posljednji Cro Copov meč u kickboxingu, a Milleru su zapravo porazi iz susreta s Filipovićem jedini koji je doživio tijekom svoje kickboxing karijere.

Linker
20. travanj 2024 06:15