K1 i Boks

NBA superstar ulazi u ring: Trostruki prvak u zakucavanjima borit će se prije Tysona i Jonesa

Nate Robinson
 JEWEL SAMAD / AFP
Bivša NBA zvijezda Nate Robinson ući će u boksački ring i odraditi meč protiv YouTubera Jakea Paula

Nedugo nakon što je za 12. rujna najavljen ekshibicijski boksački meč između Mikea Tyrona i Roya Jonesa Jr., na isti program dodana je još jedna borba koja će poslužiti kao uvod u spektakularni okršaj dvije legende. U ringu će se, jedan protiv drugog, naći bivša NBA zvijezda i popularni "Youtuber". Riječ je o Natea Robinsonu i Jakeu Paulu.

Nate Robinson bivša je velika NBA zvijezda, a najplodniji dio karijere imao je od 2005. do 2010. godine kad je bio dio New York Knicksa. Osim sjajnog šuta i razigravačkih vještina, poznat je po nevjerojatnim atletskim sposobnostima i velikom odrazu. Tako je, unatoč svojih 175 centimetara visine, čak tri puta osvajao All Stars natjecanje u zakucavanjima (2006., 2009. i 2010. godine). I dalje je jedini koji je to natjecanje osvajao tri puta. Karijeru je završio prije dvije godine u Armeniji, a u NBA ligi je još nastupao za Chicago Bullse i Boston Celticse te je bio član još nekoliko momčadi. Sezone 2008./2009. postizao je u prosjeku preko 17 poena. Za boks se zainteresirao posljednjih godina, kad je počeo ozbiljnije trenirati.

Jake Paul je zapravo mlađi brat puno poznatijeg YouTubera, Logana Paula, koji je do sada imao dva izuzetno dobro "prodana" boks meča protiv britanskog YouTubera, KSI-a. Upravo je na programu koji su predvodili njih dvojica i Jake debitirao u boksačkom ringu, gdje je savladao svog "kolegu" AnEsonGiba. Nakon toga je izjavio kako namjerava napraviti ozbiljniju boksačku karijeru.

Priredba predvođena Tysonom i Jonesom službeno je najavljena u četvrtak, a održat će se 12. rujna u kalifornijskom gradu Carsonu.

Linker
19. travanj 2024 16:12