K1 i Boks

Oleksandr Usyk: 'Kad mi ponestane ljubavi prema boksu, odlazim postati glumac u Hollywood'

Oleksandr Usyk
 Vladimir Astapkovich / Sputnik / AFP
Svoj drugi meč otkako je postao teškaš, u subotu će imati karizmatični Oleksandr Usyk

Svi boksački fanovi s nestrpljenjem čekaju subotu navečer i meč Oleksandra Usyka protiv Derecka Chisore. Na isti se čeka gotovo od početka godine i sad je napokon došlo vrijeme za taj duel.

Posebna će pažnja biti oko Usyka koji je u listopadu prošle godine uspješno debitirao u teškoj kategoriji, nakon što je ranije počistio lakotešku (cruiser) kategoriju. Chazz Witherspoon nije mu pružio pravi otpor, no Dereck Chisora bi na račun snage i iskustva to svakako trebao.

Usyku, koji je veliki radnik, mečevi su nedostajali, ali je cijelo vrijeme bio u treningu i veseli se pokazati što zna i može. A to namjerava raditi sve dok mu boks predstavlja zadovoljstvo. Kaže kako se trenutno čini da će to potrajati.

"Volim boks i od njega mi ne treba odmor. Imam suprugu i troje djece, to je sve dovoljno da me konstantno drži zaposlenim. Volim provoditi vrijeme s obitelji, no u trening kampu kao da sam još opušteniji. I dok god sam motiviran ustajati u 5 sati ujutro i trenirati, bavit ću se boksom. Onog trenutka kad mi se bude teško ustati iz kreveta, počet ću razmišljati o kraju boksačke karijere i početku karijere u Hollywoodu", prenio je The Sun Usykove riječi.

Za ovaj meč vraća se u London, po prvi put se u britanskoj prijestolnici boriti nakon što je tamo 2012. godine osvojio olimpijsko zlato. Meč protiv Chisore vrlo mu je važan jer je on samo još jedan korak prema prepoznavanju najboljih fizičkih performansi za nastup u kraljevskoj kategoriji, prije nego krene u ispite vrijedne pojaseva prvaka. Jer Usyk svakako gleda prema Furyju i Joshui te se meču protiv nekog od njih nada već iduće godine.

"Otkako sam teškaš, osjećam da imam više snage. Imam dodatnu težinu na svoj tijelu i dok treniram se ne osjećam fleksibilan i oštar kao prije, ali mislim da je to do teškog rada. Chisora je velik tip i jako udara. No, upravo zbog toga što toliko volim boks ću biti u najboljem moguće izdanju, do kojeg sam se doveo treningom. Moj tim i ja ćemo odabrati moju optimalnu težinu na kojoj ću onda ostati i koja će biti idealna za moje kretanje, jer to je moja glavna vještina", objasnio je način na koji se prilagođava teškoj kategoriji.

Chisora je najavio pružiti Usyku najteži meč u karijeri, odnosno meč nakon kojeg će znati da je u ratu. Ukrajincu s druge strane preostaje implementirati svoj stil te izdominirati britanskog boksača bez primanja ozbiljnije štete, a analitičari su uvjereni da će napraviti upravo to. Na nama je da popratimo i vidimo što će se zapravo dogoditi.

Linker
14. travanj 2024 07:13