K1 i Boks

Osvajač olimpijske medalje u boksu potpisao za Bare knuckle FC

Nico Hernandez
 screenshot/Youtube
Američki boksač Nico Hernandez novi je član Bare Knuckle FC promocije. Ova vijest posebno je zanimljiva zbog podatka kako ovaj Amerikanac time postaje prvi osvajač olimpijske medalje koji će se profesionalno okušati u boksu bez rukavica.

24-godišnji Hernandez nastupio je 2016. na igrama u Rio de Janeiru gdje je eliminiran u polufinalu turnira do 49 kilograma od kasnijeg osvajača zlata, da bi nakon igara prešao u profesionalce. Debitirao je u ožujku 2017. godine i do sada je uspješno odradio sedam mečeva. Tijekom tog razdoblja osvojio je svjetsku titulu muha kategorije IBA promocije. Boxrec ga rangira kao 76. boksača svijeta u kategoriji, a analitičari mu predviđaju veliku budućnost.

No, čini se kako je on svoju budućnost, barem u ovom trenutku, prepoznao u bare knuckleu. Time će sigurno dobiti puno kritika, budući da boksačka javnost ima podosta kritičan pogled prema boksu bez rukavica koji je do sada većinom privlačio MMA borce. No, našao se među njima i bivši svjetski boksački prvak Paulie Malignaggi tako da Hernandez neće biti iznimka. No, u svakom slučaju je prvi osvajač olimpijske medalje koji će se okušati u ovom prije dvije godine ponovno legaliziranom sportu. Hernandez je svoje namjere otkrio putem Instagrama, automatski objavivši kako ovim putem ne napušta boks i ambicije u njemu.

"Boks bez rukavica. Hajdemo to napraviti. Jeste li spremni? Uzbuđen sam zbog ovoga. Usuđujem se biti velikan ne samo u mom sportu nego i u vašem! Nakon toga ću se eventualno okušati i u MMA-u. I ne brinite, boks je i dalje ono što je moje, i dalje planiram pokoriti svoju boksačku kategoriju", napisao je Hernandez.

BKFC je također službeno objavio kako su u svoje redove doveli Hernandeza, a to je velika stvar za njihovu promociju s marketinške strane. Olimpijski medaljaši u Americi su oduvijek posebno cijenjena vrsta sportaša i njihovi potezi se itekako prate kroz medije.

Linker
20. travanj 2024 14:19