K1 i Boks

Pulev traži da se meč protiv Joshue održi u Hrvatskoj!

Joshua vs. Pulev
 screenshot/Youtube
Predstavnički tim koji stoji iza bugarskog boksača Kubrata Puleva zatražio je promjenu lokacije meča protiv Anthonyja Joshue. Kako nije sigurno kad bi se on mogao dogoditi u Velikoj Britaniji, oni su kao prijedlog dali Arenu u Puli te su rekli kako su već u pregovorima oko najma iste.

Ovaj meč već je dva puta doživio otkazivanje. Prvi put to se dogodilo krajem ljeta 2017. godine, kad se Pulev ozlijedio te ga je zamijenio Carlos Takam, a ovog puta je meč bio ugovoren za 20. lipnja na londonskom stadionu Tottenhama. No, početkom travnja slijedom pandemije koronavirusa je isti otkazan te se trenutno traži opcija za održavanje istog.

Zapravo, slijedom okolnosti, tim koji stoji iza Joshue taj meč nema namjeru forsirati, jer su se za njih pojavile neke primamljivije opcije, no 38-godišnji bugarski boksač nema namjeru odustati od pozicije izazivača koja mu je pravilima propisana. Njegov tim je u potrazi za rješenjem koje bi dovelo do održavanja meča na planirani datum, a posljednja ideja zvuči više nego zanimljivo.

Svi vodeći britanski mediji tako su prenijeli izjavu boksačevog menadžera, Ivajla Gotseva, koji kao savršenu opciju vidi hrvatsku obalu.

"Trenutno razmatramo opciju Hrvatske, tamo postoji unikatni stadion iz rimskog doba - Arena u Puli. Već smo aktivno pokrenuli razgovore o tome", rekao je, dodavši kako nemaju ništa protiv niti da se meč dogodi u kolovozu ili rujnu, kad bi svakako svi uvjeti trebali biti bolji.

Croatia, Istria, Pula, a city situated on the Adriatic Sea, the Roman amphitheater called Pula Arena
hemis.fr via AFP

"Sviđa nam se opcija jer se nalazi usred Europe. Osim toga, uz dobro odrađene mjere bi moglo biti i gledatelja. Naravno, treba nam dogovor s obje strane i tražimo nešto što bi nas sve zadovoljilo", još je dodao.

Iako je teško za vjerovati kako bi Eddie Hearn pristao na ovakvu opciju, možemo samo zamisliti koliko bi to u ovoj trenutnoj situaciji značilo za našu državu.

Linker
15. travanj 2024 04:04