K1 i Boks

Revanš Povetkina i Whytea puno ranije od očekivanog!

Dillian Whyte i Alexander Povetkin
 screenshot/YouTube (Matchroom Boxing)
Izgleda kako oba tima žele čim prije zaključiti ovu boksačku priču...

Prema informacijama koje je Eddie Hearn otkrio razgovarajući s IFL TV-om, revanš elitnih teškaša Alexandera Povetkina i Dillana Whytea gledat ćemo 14. ili 21. studenog u Londonu.

Iznenađujuće je to s obzirnom na sva događanja kojima smo svjedočili u njihovom prvom susretu. Naime, u jednom uzbudljivom meču koji se odvio 22. kolovoza Povetkin je teško nokautirao Whytea nakon što se i sam nekoliko trenutaka ranije dvaput našao u nokdaunu.

"Oni su 100 posto za revanš. Sretni su, sjajno će zaraditi i misle da će pobijediti", izjavio je Hearn potvrđujući i kako je tim ruskog borca očito spreman na jedan ovakav dogovor.

"Upravo su ga nokautirali. Stoga su se također složili da je ovo bolje organizirati ranije nego kasnije. Znači, idemo s time 14. ili 21. studenog. To je 12 tjedana. Pričamo o teškašima koji nemaju brige oko skidanja kilograma. Obojica imaju tri lili četiri tjedna za odmor i onda kreće pripremni kamp", dodao je Hearn.

Hoće li to biti dovoljno da se Whyteova brada oporavi od onog ubojitog aperkata? A oporavak zasigurno treba i 41-godišnji ruski veteran koji je u njihovom okršaju također primio nekoliko teških udaraca...

"Whyte je opsjednut pobjedom u ovom revanšu i ne želi odmor. Želi se vratiti u dvoranu. Iza njega je dugačak kamp i nije baš toliko štete primio u tom meču. Da, znam da se dogodio nokaut, ali pričamo o jednom udarcu. On je dobro, ali nešto vremena mu treba za odmor. Ukupno četiri tjedna odmaranja i onda povratak pripremama. Neki će reći da je to prerano, ali ne dogodili li se to u studenom, onda bi mogao čekati sve do veljače ili ožujka, a to je možda ipak previše", objašnjava poznati promotor.

Naravno, Eddie tu vjerojatno cilja i na to da u slučaju pobjede pritisne WBC i nagovori ih da Whyteu osiguraju meč za titulu koju trenutno drži Tyson Fury. Teškaš iz Brixtona bio je, podsjetimo, privremeni prvak i obvezni WBC-ov izazivač te je mogao čekati najveći meč svoje karijere, ali odlučio je u međuvremenu prihvatiti borbu s Povetkinom i to ga je skupo koštalo.

Hearn je u istom razgovoru otkrio i da bi na revanšu mogli konačno ugledati gledatelje na tribinama, ali tu će se, naravno, raditi o ograničenom broju.

"Bit će to pred fanovima. Možda 500, a možda 5000. Ne znamo točno, ali bit će ograničen broj", za kraj je poručio čelnik Matchroom Boxinga.

Linker
25. travanj 2024 18:53