K1 i Boks

Roy Jones Jr.: 'Napravio sam pogrešku prihvativši meč protiv Tysona, no sad nemam izbora'

Roy Jones Jr.
 Sefa Karacan / Anadolu Agency / AFP
Roy Jones Jr. priprema se za meč koji će 28. studenog odraditi protiv Mikea Tysona

Dva i pol mjeseca preostalo je do ekshibicijskog boksačkog meča između Mikea Tysona i Roya Jonesa Jr. Zbog odgode na tako daleki datum, prvobitno uzbuđenje oko meča malo je splasnulo, što možda i nije loše po pitanju toga da se borci pripreme u miru.

Roy Jones trenutno trenira s Chrisom Eubankon Jr. te njegovim ocem Chrisom Eubankom starijim, a tim putem razgovarao je s novinarima Sky Sportsa, kojima je otkrio što očekuje od meča koji će se održati 28. studenog. Iz onoga što je rekao je jasno kako pokušava publiku zainteresirati za ono što će se dogoditi u ringu.

"Kad krene borba, borit ćemo se. Ako dođe do toga da se grizemo, onda ćemo se gristi. Što god se treba dogoditi, dogodit će se. On je i dalje Mike Tyson, još uvijek je jedan od najsnažnijih i najeksplozivnijih ljudi koji su ikad ušli u ring", rekao je Roy, nastavivši s hvalospjevima prema svom protivniku:

"Ako ništa, mislim da sam napravio pogrešku kad sam prihvatio taj meč, no odlučio sam se na to. Veći je od mene i eksplozivniji je. On će biti onaj koji će priuštiti vatromet u prvoj rundi, ne ja. Ja imam u karijeri takvih vatrometa, no on je poznat kao netko tko ih ima više od mene. Zapravo, nitko nema više od njega, možda jedino George Foreman."

Jones također vjeruje kako će u meču biti i podosta manji borac.

"Osim toga, Tyson će protiv sebe imati manjeg borca, možda i 20 kila lakšeg od sebe. No, tko zna?", dodao je još Roy.

Meč je prvobitno trebao biti održan 12. rujna, no datum je promijenjen da bi se boksači mogli bolje pripremiti, a također postoji i nada da bi u dvoranu mogao ući i određeni broj gledatelja, barem oni s VIP ulaznicama, odnosno oni koji su spremni platiti po par tisuća dolara da se nađu pokraj ringa kad legende nastupe unutar njega.

Linker
20. travanj 2024 02:35