K1 i Boks

Sada je i Terence Crawford zainteresiran za meč protiv McGregora: 'Prvo MMA, onda boks!'

Conor i Crawford
 Ilustracija
I poznati boksački promotor Bob Arum želi suradnju s Conorom McGregorom sada kada je pobijedio Cerronea i vratio se praktički na tron svjetskog borilačkog sporta. Javno tvrdi da će ponuditi UFC-u i Dani Whiteu suradnju da bi organizirali "cross over" mečeve između "Notoriousa" i ponajboljeg boksača današnjice Terencea Crawforda.

Zanimljivo, Arum predlaže da se prvi dvoboj održi prema pravilima slobodne borbe, a drugi u profesionalnom boksačkom ringu. Znamo koliko je borilačka zajednica zaluđena ovakvim projektima pa uopće ne sumnjamo da bi ovakav dvoboj naišao na velik interes.

"Imate elitnog boksača u liku Terencea Crawforda, koji se bori protiv elitnog MMA borca, kao što je Conor McGregor i to prema MMA pravilima", izjavio je Arum za ESPN te je dodao:

"Zar vi mislite da to ne bi bilo zanimljivo i publici interesantno? Zar ne mislite da je to nešto što svi žele vidjeti? Mislim da je to realno i za ostvariti."

Arum tvrdi da su neki inicijalni razgovori već odrađeni između zainteresiranih strana. No, također je odbio dalje elaborirati o kome se radilo i gdje je čitava stvar stigla...

"Kada godi su oni spremni, mi smo spremni. Čak ćemo odraditi MMA meč prvi, ako je to ono što oni žele", zaključio je poznat, ali i vrlo kontroverzni boksački promotor.

Crawford je i dalje neporažen u boksačkom ringu i trenutačno drži WBO titulu svjetskog prvaka u velter kategoriji. Mnogi ga smatraju jednim od najboljih, ako ne i najboljim boksačem današnjice neovisno o težinskoj kategoriji (P4P), a njegov profi konto kaže 36-0.

Ako je McGregoru bilo nemoguće parirati umirovljenom i prilično starom Mayweatheru, onda se izazov da bude konkurentan boksaču kao što je Crawford na njegovom karijernom vrhuncu, čini potpuno nemoguć. No, meč bi zasigurno izazvao ogroman interes i zaradio neviđen novac. Nije li to i svrha profesionalnog sporta?

Linker
20. travanj 2024 14:43