K1 i Boks

Shields definitivno prelazi u MMA! Iduća protivnica Ivane Habazin otkriva: 'Trenirat ću s Jonom Jonesom!'

 Screenshot (YouTube)
Započinje li već poslije meča s Ivanom Habazin (20-3) jedna nova karijera, karijera koja će privući svu pozornost borilačkog svijeta? Ponajbolja boksačica današnjice Claressa Shields (9-0) otvoreno je i detaljno progovorila o svojim ambicijama u MMA-u i planovima koje te ambicije povlače sa sobom...

Noć s petka na subotu (11. siječnja) donosi nam ogroman boksački okršaj u Atlantic Cityju i najveći meč dosadašnje karijere Ivane Habazin. Hrvatska udaračica pokušat će zaustaviti Amerikanku Shields i osvojiti upražnjene WBC i WBO titule u supervelteru. Osim toga, Ivana će pokušati spriječiti i nastanak jednog povijesnog uspjeha. Naime, s već osvojenim pojasevima u srednjoj i supersrednjoj kategoriji, Shields bi preuzimanjem titule u supervelteru u svega 10 profesionalnih nastupa iza sebe imala osvojene naslove u tri različite težinske kategorije. Uspjeh je to kojeg bi postigla brže od ikoga u povijesti boksa.

Shields je dvostruka olimpijska pobjednica i u boksu je već ostvarila mnoge zacrtane ciljeve. Upravo stoga, slavna borkinja iz Flinta polako gleda prema novim izazovima, a oni se očito skrivaju u MMA-u.

"S treninzima započinjem već ove godine. Vrlo brzo učim i već su mi neki sjajni ljudi pristupili oko toga. Posjetit ću i kamp Jona Jonesa. Najvjerojatnije će se to dogoditi krajem veljače. Cilj mi je vidjeti mogu li se naviknuti na čitav trening i mogu li raditi stvari koje on radi. Jones je sjajan i veselim se toj suradnji", otvorila je Shields veliki intervju s BJPenn.com stranicom, a potom i otkrila kako je već poradila na svom hrvanju.

"Već sam radila na hrvanju s Adaline Gray koja je bila olimpijska hrvačica i višestruka svjetska prvakinja. Ona je bila šokirana kada je vidjela koliko sam brzo pohvatala neke stvari poput rušenja i obrane od rušenja. Ne volim na slijepo uletavati u nove izazove. Već sam puno toga naučila, a imam i spremljene snimke koje će poslužiti kao podsjetnik ako nešto zaboravim", objasnila je Shields dodavši kako ju motivira to da jednog dana može reći da je "bila najbolja u boksu, a potom prešla u MMA i tamo razbijala sve redom."

Borba koja se u MMA-u nameće sama od sebe je ona s dvostrukom UFC-ovom prvakinjom Amadom Nunes.

"Sjećam se kad je Amanda nokautirala Cris Cyborg i tada je netko rekao da ima najbolje ruke u bilo kojem sportu, i boksu i MMA-u. Ne, to nećemo govoriti jer nije bolja od mene. Ja sam dvostruka olimpijska pobjednica. Ne mogu to tek tako prihvatiti. Željela sam boksački meč s njom jer je ona svoje suparnice u UFC-u uglavnom pobjeđivala zahvaljujući ručnim tehnikama", objasnila je Claressa.

Nunes je u jednom od svojih komentara istaknula kako je ona MMA borkinja i američkoj boksačici poručila da dođe u njen svijet ako traži borbu. Ovako je Shields odgovorila na tu poruku:

"MMA se sastoji od boksa, ali boks ne od MMA-a. Zato sam mislila da bi borba bila poštenija u boksu. Shvaćam da ona vidi kako sam ja tu u prednosti, ali upravo sam zato ponudila da odradimo po jedan meč na svakom terenu. To bi bilo pošteno. Imamo primjer Mayweathera i McGregora. Mayweather je pobijedio u boksačkom meču, ali tko zna kako bi prošao u kavezu? Smatram da sam ja dovoljno mlada te kako imam dovoljno vremena za učenje i stjecanje znanja kojim bi došla do pobjede i u MMA borbi."

Gdje Shields vidi svoje prednosti u meču s Amandom?

"Kad gledam Nunes, onda vidim da sam puno brža od nje, da sam u boljoj formi i da vjerojatno udaram jače. Ali ona sad odjednom tvrdi da boks nije njena stvar, da joj se ne sviđa... Pa kako možeš to govoriti kad ostvaruješ pobjede nokautom u MMA-u. Te cure rušiš svojim rukama. Za mene su te njene izjave bile zbunjujuće, a onda je odjednom počela pričati kako će me srušiti i prisiliti na predaju.... No, sve će to morati opravdati jednom kada počnem učiti o svim tim stvarima. To me motivira. Uzbuđena sam oko svega što ću učiti i priuštit ću joj najteži izazov u životu. Ako se ikad uopće obračunamo. Bez obzira na to radi li se o MMA-u, boksu ili o oba sporta."

Shields tvrdi kako se već uvukla u glavu brazilske borkinje, ali i da neće biti kraj svijeta ako se njihov meč nikad ne održi.

"Čak i ako se ne budem borila s Amandom Nunes, doći ću u MMA i nešto napraviti. Već pričamo s UFC-om, PFL-om, Bellatorom, ONE Championshipom. Sa svima smo u kontaktu i bližimo se jednom dogovoru. Malo važemo opcije i gledamo tko ima najbolju ponudu i moju težinsku kategoriju. Borba do 70 kilograma bila bi idealna, ali mogu ići i niže, ali ne ispod perolake kategorije (66 kg). Sada mi je cilj započeti s treninzima i naviknuti se na udarce koje mi netko može zadati nogom, laktom... Moram se naviknuti na sve te stvari koje su ilegalne u boksu", poručila je Shields pa za kraj stala na kraj svim nagađanjima:

"Definitivno ću debitirati u 2020., tamo negdje krajem godine!"

Linker
01. svibanj 2024 04:26