K1 i Boks

‘Dubois je kao patak Bubi, a vi Britanci sve napravite velikim. Joshua? Razbit ću ga pred 80.000 ljudi‘

Filip Hrgović

 Screenshot/YouTube (Queensberry Promotions)
Filip Hrgović dao je intervju za YouTube kanal Queensberry Promotionsa - i nije štedio nikoga

Nepunih pet tjedana dijeli nas od spektakularne "Matchroom vs. Queensberry: 5v5" priredbe (1. lipnja, Rijad) na kojoj ćemo, među ostalim, gledati i okršaj Filipa Hrgovića (17-0) i Daniela Duboisa (20-2). Posljednjih dana sve veći broj ljudi iz boksačkog svijeta govori o obračunu hrvatskog i britanskog teškaša, a sada je to učinio i sam "El Animal".

S obzirom na veliki broj intervjua koje je najbolji hrvatski boksač dao za inozemne medije nakon objave njegove borbe s Duboisom, prvi čovjek medijskog odjela Queensberry Promotionsa, voditelj i reporter Dev Sahni, ustanovio je kako je Hrgović umoran, a da ga Dubois, s druge strane, planira "uspavati".

"On je malo dijete za mene. Neće me ‘uspavati‘, borio sam se s puno većim udaračima od njega i nisu me poslali na spavanje pa neće ni on. Uništit ću ga, nije dovoljno zreo za mene", rekao je 31-godišnji Zagrepčanin za YouTube kanal Queensberry Promotionsa pa dodao: ‘Nikad neće biti dovoljno zreo jer nema taj mentalitet. Kada ga vidite, on je kao dijete koje se izgubilo usred trgovačkog centra i traži roditelje. Tako mi izgleda, kao da je izgubljen i ne zna gdje treba ići. U Hrvatskoj smo imali crtani film, ne znam je li bio emitiran u Velikoj Britaniji... Veliki patak koji je toliko nespretan da gdje god dođe, sve upropasti, zvao se Bubi. Dubois me podsjeća na tog patka iz crtića".

U nastavku razgovora, teškaš iz Sesveta osvrnuo se i na posljednju Duboisovu pobjedu, onu protiv Jarrella Millera. Na Sahnijevo pitanje je li ga "Dynamiteova" izvedba impresionirala, odgovorio je: "Ma daj, čovječe... Miller se ne može boriti, ima 500 ‘poundsa‘ (226 kilograma, op.a.), spor je, nije izdržljiv, samo ide naprijed, ali nema snagu. Pripremljen je za četiri runde. Za Duboisa je to bila velika pobjeda jer je prije toga izgubio, ali ako ćemo govoriti realno, Miller se ne može boriti, može samo pričati. On nije elitni boksač, bio je bolji prije pet ili šest godina, tako da to ne smatram velikom pobjedom. Vi Britanci sve napravite velikim, Joshuinu pobjedu nad je**nim Ngannouom ste napravili velikom, od Joshuine pobjede nad Heleniusom ste napravili ‘blockbuster‘, a tako ste i Duboisovu pobjedu nad Millerom učinili velikom. To nije velika pobjeda, čovječe, to je normalna pobjeda".

"Ali bit će velika pobjeda ako pobijedi Filipa Hrgovića, zar ne?", ubacio se Sahni, a "El Animal" mu je odgovorio: "To će biti velika pobjeda, da. Ako me pobijedi, spustit ću glavu, priznati da je odličan borac i umiroviti se. Očekujem puno od sebe, vjerujem da sam najbolji i teško radim, a ako me Dubois pobijedit to će značiti da nisam toliko dobar kao što mislim da jesam i umirovit ću se".

Prokomentirao je Hrgović i videozapis u kojem ga je Dubois prozvao početkom veljače.

"Mislim da mu je netko rekao da to učini, možda Frank Warren. Ne znam, čuo sam i da njegov otac ima veliki utjecaj na njega, da je uključen u njegovu karijeru. Netko mu je rekao da to učini, možda njegov otac, sestra ili Frank. Nije sposoban da to učini sam, netko mu je napisao što da kaže, vjerojatno je imao papir iza kamere s kojeg je čitao i vjerojatno su to snimali 20 puta dok nije ispalo dobro, a onda su to objavili. Bilo je smiješno. Kao što sam rekao, izgleda mi kao veliko izgubljeno dijete i smiješno mi je kad on ‘trash talka‘. Kad sam vidio tu snimku, nisam bio ljut ni bilo što slično, samo sam se smijao", rekao je hrvatski borac pa odgovorio na pitanje smatra li borbu protiv Duboisa laganom:

"Ne smatram to lakom borbom, on je pristojan borac, ima dobre osnove i pristojne vještine, ali mislim da nije pravi borac. Nije pravi ‘pas‘. Smatram da nema taj mentalitet i da neće moći podnijeti moj pritisak".

U završnom se dijelu razgovora obvezni IBF-ov izazivač osvrnuo i na mogućnost da, u slučaju pobjede nad Duboisom, boksa s Joshuom Ponovio je isto ono što je prije desetak dana izjavio za The Stomping Ground, referirajući se na pobjedu Hrvatske nad Engleskom na Wembleyju (3-2), 2007. u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo.

"Razbit ću Duboisa, a onda u rujnu dolazim na Wembley boriti se s Joshuom. Sjećaš se kad je hrvatska nogometna reprezentacija došla na Wembley i razbila vašu nacionalnu selekciju? Učinit ću to ponovno, doći ću na Wembley i razbiti Joshuu pred 80.000 Britanaca. To je moj plan, ali prvo se moram pobrinuti za velikog patka", zaključio je Hrgović uz osmijeh.

Linker
29. travanj 2024 18:05