K1 i Boks

SLUŽBENO JE: Potvrđen veliki revanš Wildera i Furyja! U igri je puno više od WBC-ove titule, evo svih detalja!

 Instagram poster
Više nema nikakve dvojbe i nikakvih nagađanja - službeno je potvrđen veliki revanš Deontaya Wildera i Tysona Furyja!

Boksački fanovi mogu konačno odahnuti jer napokon nam je stigla potvrda ogromnog teškaškog obračuna! 'Brončani bombarder' i 'Kralj Cigana' održali su svoje obećanje i prema najavi dogovorili okršaj koji ćemo gledati 22. veljače u lasvegaškoj MGM Grand Garden Areni.

Prodaja ulaznica kreće već ove subote, a cijelu priredbu zajedničkim snagama promoviraju BombZquad Promotions, TGB Promotions, Top Rank, Queensberry Promotions Franka Warrena, a u organizaciji sudjeluje i Premier Boxing Champions što je privuklo posebnu pozornost jer rijetke su situacije u kojima Al Haymonov PBC surađuje s Top Rankom Boba Aruma. Što se pak tiče PPV-a, za njega će se pobrinuti FOX i ESPN+.

Prema svemu navedenom nije teško zaključiti o kakvom se spektaklu ovdje radi, ali to nije ni približno sve. Ovaj će događaj, naime, dodatno uveličati sve ono za što se bore Wilder i Fury. Nije tu u igri samo Deontayev WBC pojas, u igri je i upražnjena Ring Magazine titula, ali i Furyjev status linearnog prvaka bez kojeg nije nikad ni ostao budući da je svoje pojaseve izgubio izvan ringa. Naravno, u igri su i milijuni dolara, kao i ona nula koja kod obojice sjaji kada pogledamo koliko su poraza doživjeli u svojim profesionalnim karijerama.

"Nakon 22. veljače više neće biti neodgovorenih pitanja. Dovršit ću ono što sam započeo, a Fury se ovaj put neće tako brzo dignuti s poda", poručio je Wilder nakon potvrde meča.

"Borba je dogovorena, gledajte me i vidjet ćete kako ću nokautirati Wildera", samouvjeren je bio i 'Kralj Cigana'.

Podsjetimo, Wilder i Fury prvi su se put obračunali u prosincu prošle godine, a nakon 12 sjajnih rundi završilo je neodlučeno podijeljenom odlukom sudaca. Bio je to spektakularan meč u kojem je WBC-ov prvak dvaput rušio Furyja, no Britanac se 'vratio iz mrtvih' i odradio borbu do kraja.

Wilder u ovaj dvoboj ulazi sa zastrašujućim omjerom koji broji 42 pobjede (41 nokautom) te samo taj jedan neodlučeni ishod kojeg dijeli s Furyjem iza kojeg je pak još 29 pobjeda.

Od njihovog prvog susreta svaki je odradio po dva nastupa. 'Brončani bombarder' u svom je stilu nokautirao prvo Dominica Breazealea, a potom i Luisa Ortiza, dok je Britanac zaustavio Toma Schwarza, a nakon toga i jednoglasnom odlukom sudaca svladao Otta Wallina.

Linker
25. travanj 2024 03:41