K1 i Boks

Tyrone Spong: Doping pad su mi namjestili!

Tyrone Spong
 Youtube
Tyrone Spong negira bilo kakvo uzimanje nedozvoljenih sredstava, kakvo mu je dokazala agencija VADA te je uvjeren kako je njegov doping pad zapravo manipulacija od strane Matchroom Boxinga da bi ga se silom uklonilo iz meča protiv Oleksandra Usyka.

Nažalost, jutros je potvrđeno kako do subotnjeg boksačkog meča između Oleksandra Usyka neće doći. Razlog je Spongov pad na doping testu. Prema izvještaju VADA agencija, Surinamac je bio pozitivan na Clomiphene. Riječ je o lijeku koji se većinom koristi kod žena koje imaju problema s ovulacijom. Ipak, otkriveno je kako kod muškaraca uzrokuje lučenje dodatnog testosterona, ali i da može poslužiti za sakrivanje uzimanja nekih drugih supstanci. Zbog toga je naravno zabranjen. No, Spong negira kako je uzeo bilo kakvu zabranjenu supstancu.

"Namješteno mi je! Odgovorno tvrdim kako nikad u životu nisam uzeo supstancu koja je navedena u VADA izvještaju. Tražio sam test B uzorka u laboratoriju po mom izboru. Testiranja odrađena prošlog tjedna, koja je zahtijevala boksačka komisija Illinoisa, pokazuju ono što sam oduvijek znao, da sam čist borac", izjavio je Spong u razgovoru za BoxingScene.

Surinamac je izuzetno ljut ponajviše zbog toga što je na svim testovima do sada bio negativan. Doping pad dogodio se samo četiri dana prije najvećeg meča njegove boksačke karijere, za koji je prošao duge pripreme. Spreman je krenuti u pravnu bitku.

"Tražim od Matchrooma da javno objave kako sam bio negativan na svim testovima i to prije samo par dana. Nije moguće da su nešto pronašli, mislim kako je ovo čista manipulacija da bi me se uklonilo iz ovog meča. Spreman sam se testirati od strane VADA-e jer nemam ništa za sakrivati. Neću se smiriti dok je dokažem istinu i spreman sam poduzeti sve pravne poteze da bih ispravio nepravdu koja mi je nanesena", rekao je Spong.

U međuvremenu su Matchroom i DAZN otkazali meč i objavili zamjenskog protivnika za Usyka. Na Spongu je preostalo da pravnim putem dokaže kako nije uzeo ništa zabranjeno. No, to bi mu mogla biti tek pirova pobjeda, budući da je ostao bez velikog meča protiv donedavno apsolutnog svjetskog prvaka lakoteške kategorije.

Linker
19. travanj 2024 00:24