K1 i Boks

Tyson Fury nije zaboravio svog junaka iz sjene: 'Javio mi se porukom i poslao novac!'

Tyson Fury
 screenshot/Youtube
"On je još uvijek vrlo zahvalan i dobro je znao u kakvim smo problemima..."

Da 14. rujna 2019. uz sebe nije imao Jorgea Capetilla, Tyson Fury možda bi ostao bez većeg dijela svih onih milijuna koji su naknadno počeli pristizati na njegov bankovni račun.

Spomenuti Capetillo je, naime, 'cutman' koji je tog datuma u Las Vegasu uz Furyja bio vjerojatno najzaslužnija osoba za pobjedu koju je 'Kralj Cigana' ostvario protiv Otta Wallina.

A ta pobjeda bila je vrlo bitna jer se radilo o Tysonovom posljednjem ispitu pred veliki revanš s Deontayem Wilderom.

Iako je Fury u taj meč ušao kao veliki favorit, do pobjede je stigao puno teže od očekivanog, ponajviše zbog ogromne posjekotine koju mu je švedski teškaš u trećoj rundi zadao iznad desnog oka.

Danas aktualnom WBC-ovom prvaku tog je dana ozbiljno prijetio prekid meča, ali Capetillo je odradio jedan vrhunski posao kojim je uvjerio i suca i doktore da je situacija s posjekotinom pod kontrolom.

Screenshot
Tyson Fury i Jorge Capetillo

Fury je već nakon te borbe nagradio svog spasitelja dodatnim bonusom, a u razgovoru sa Sky Sportsom Capetillo je otkrio da Tyson i dan danas cijeni njegov rad iz tog meča te mu samim time financijski pomaže u situaciji koja zbog koronavirusa baš i nije idealna.

"On je još uvijek vrlo zahvalan. Znao je da smo zaključani zbog COVID-19 virusa i znao je da je moja dvorana zatvorena pa mi se javio porukom i upitao me može li mi ikako pomoći", započeo je Capetillo koji inače radi i kao boksački trener.

"Još uvijek se brine oko mene, a poslao mi je inešto novca. Trebao sam 14. ožujka biti u New Yorku s Jessiejem Vargasom, ali taj je meč odgođen pa sam se kući vratio praznih džepova. No Fury mi se javio i rekao: 'Izdvojit ću nešto novca kako biste ti i tvoja obitelj bili dobro.' On je zaista jedan sjajan i skroman čovjek", komentirao je Jorge i samo nam još jednom potvrdio koliko je velik 'Kralj Cigana'.

Linker
24. travanj 2024 06:24