K1 i Boks

Tyson Fury uskoro saznaje protivnika: 'Preostala su još samo dva kandidata'

 Al Bello/Getty Images/AFP
Preostala su samo dva moguća protivnika za 'homecoming' meč Tysona Furyja u prosincu

5. prosinca datum je kojeg je Tyson Fury odabrao za svoj idući meč, ujedno prvu obranu titule svjetskog prvaka teške kategorije prema WBC-u. Opcija trećeg meča protiv Deontaya Wildera više nije u igri, barem ako je u pitanju ova godina te je "Gipsy King" najavio povratak kući u Britaniju. Na tome se već neko vrijeme ozbiljno radi, Fury je u pripremama i preostalo je još samo potvrditi protivnika.

Nešto o tome zna njegov američki promotor, Bob Arum, kojem je zadatak pronaći američku medijsku kuću kojoj će prodati prijenos meča. Upravo zbog toga mu je bitno da publika poznaje protivnika ili da to barem bude netko koga je moguće dobro promovirati. Nešto se pita i WBC, tako da su na kraju otpali svi protivnici osim dva. Protiv Furyja će se boriti Carlos Takam ili Agit Kabayel.

"On trenutno odabire protivnika, a ja mu tu neću ništa određivati", rekao Arum u razgovoru za Boxingscene, dodavši nešto o spomenutoj dvojici kandidata: "Fury bi trebao pobijediti Takama, ali Takam je barem dobro poznat i bio je na ESPN-u. Osim toga, izgledao je jako dobro u posljednjem meču. Drugi momak, Agit Kabayel, je neporažen i borio se protiv nekih jako dobrih momaka. Osim njih dvojice nemamo nikoga drugog."

39-godišnji Carlos Takam (39-5-1, 28 KO) boksač je kojeg pamtimo po meču protiv Anthonyja Joshue iz listopada 2017. godine. Kamerunac je uskočio kao zamjena za Kubrata Puleva i tada je vrlo dobro parirao dok je kondicijski mogao pratiti prvaka, da bi sve završilo prekidom u desetoj rundi. Meč kasnije poražen je od Derecka Chisore, no nakon toga je krenuo u pozitivnu seriju. Slavio je u posljednja četiri meča, od toga dva puta ove godine, protiv Fabija Maldonada i Jerryja Forresta.

Kabayel (20-0, 13 KO) je 28-godišnji njemački boksač kojeg se već neko vrijeme spominje kao glavnog kandidata. On se u srpnju vratio boksu nakon čak 16 mjeseci bez nastupa te je sudačkom odlukom nakon deset rundi savladao Evgeniosa Lazaridisa. Kabayel je bio dominantan u tom ogledu, no isti nije niti pokušavao završiti, vjerojatno uz želju da što dulje vremena provede u ringu. Također je pod ugovorom s Top Rankom pa bi se s te strane bilo lakše dogovoriti s njim. Inače je član UFD gyma Ivana Dijakovića.

Linker
24. travanj 2024 17:23