K1 i Boks

Upitali ga za meč s Lomachenkom, a on kontroverznim komentarom uzburkao vode: 'Nisam rasist...'

Devin Haney
 Screenshot (YouTube)
Neporaženi američki boksač Devin Haney (24-0) našao se pod udarom kritika nakon što je u jednom razgovoru izjavio "da nikada neće izgubiti od bijelca".

Haney je inače WBC-ov prvak u lakoj kategoriji, ali sa statusom 'prvaka u odsustvu' budući da zbog ozljede ramena neko vrijeme nije mogao braniti pojas.

Nažalost, ovoga puta talentirani 21-godišnjak nije se našao u medijima zbog svojih izvedbi u ringu, već zbog izjave koju je dao gostujući na 78SPORTSTV kanalu dok je raspravljao o potencijalnoj borbi Vasylom Lomachenkom.

"Reći ću vam ovo - nikad u životu neću izgubiti od bijelca. Briga me što drugi imaju za reći. Od 10 mečeva s bijelcem, pobijedit ću 10 puta", poručio je Haney, a njegova izjava odmah je naišla na osude.

Mladog su Amerikanca mnogi napali i optužili za rasizam, a kako je napetost rasla tako je i on reagirao.

"Nisam rasist i to nikada neću biti. Ja samo naganjam slavu i želim biti jedan od najvećih", napisao je Haney na Twitteru, a čini se da je zbog novonastale situacije imao i jedan razgovor s WBC-ovim predsjednikom Mauricijom Sulaimanom.

"Upravo sam imao vrlo pozitivan razgovor s Mauricijom Sulaimanom i potvrdio sam mu da ću biti predan cilju da postanem uzor, a usput sam i odbacio sve oblike diskriminacije", dodao je Devin.

Linker
09. svibanj 2024 01:17