K1 i Boks

Usyk i dalje bez protivnika za teškaški debi

Gvozdyk i Usyk
 Instagram
Oleksandr Usyk trebao bi 5. listopada odraditi svoj prvi meč u 2019. godini, ujedno i debi u teškoj kategoriji. No, to još uvijek nije sigurno, budući da mu Eddie Hearn i Matchroom Boxing nisu u mogućnosti pronaći adekvatnog protivnika.

Usyk je zapravo svoj teškaški debi trebao odraditi krajem svibnja, kad je imao ugovorenu borbu protiv Carlosa Takama. Ipak, to se nije dogodilo budući da se Usyk ozlijedio, a Matchroom mu je za novi datum borbe odredio 5. listopada. No, problem je što protivnika još uvijek nemaju. Zapravo, on je trebao biti isti kao za prvi meč, no ovog puta je Takam bio prisiljen otkazati.

Matchroom je nakon toga sve dogovorio s 33-godišnjim Rusom Andreyem Fedosovim (31-3, 25 KO), no Usyk je odbio boksati protiv ruskih boksača. Objasnio je to time da ne želi dodatno ugrožavati odnose između Rusa i Ukrajinaca. Nekih malih incidenata bilo je tijekom njegovog prošlogodišnjeg meča protiv Murata Gassieva i ne bi volio da se tako nešto ponovi.

Nažalost, boksači iz šireg vrha nisu zainteresirani za susret s Ukrajincem, za kojeg mnogi smatraju kako je već sad spreman ugroziti sam vrh. Isto tako, fanovi se boje da će na kraju stvari završiti tako da će Usyk boksati ili protiv nekog potrošenog veterana ili protiv boksača niže kvalitete. To se svakako neće svidjeti niti DAZN servisu, koji puno očekuje od svoje nove zvijezde.

Protiv koga god navedenog datuma boksao Usyk, najzanimljivije će biti ono što slijedi u bližoj budućnosti. Teška kategorija dugo nije bila ovako uzbudljiva i uskoro bismo mogli imati svjetski Top 20 gdje će svaki boksač biti dokazano ime i gdje će većina mečeva biti kompetitivna.

Linker
22. travanj 2024 09:28