K1 i Boks

Veliki George Foreman iskreno prognozirao: 'Tyson Fury bi me pobijedio'

 Xavier Collin/Image Press Agency/NurPhoto | Mark RALSTON / AFP
Jedan od najvećih boksača svih vremena, George Foreman, prije otprilike tjedan dana prognozirao je eventualni meč sebe iz najboljih dana protiv Tysona Furyja te je otkrio kako misli da ne bi uspio parirati tehnici 'Gipsy Kinga'.

Veliki Foreman i dalje je vrlo aktivan pratitelj boksa te je često u komunikaciji sa svojim pratiteljima na Twitteru. Tamo često nalazi vremena za odgovoriti na njihova pitanja. Tako je bilo i prije tjedan dana, kadga je dočekalo zanimljivo pitanje čiji odgovor danas, kad je meč Tysona Furyja i Deontaya Wildera završio onako kako svi dobro znamo, zvuči još zanimljivije.

Naime, Foremana je jedan fan upitao kako bi prošao protiv Furyja i to par dana prije nego će ovaj u potpunosti deklasirati Deontaya Wildera, boksača kojem mnogi pokušavaju vući paralele upravo s Foremanom, koji je u svojim najboljim danima također bio brutalni nokauter ogromne snage udarca. 71-godišnji George sve je iznenadio odgovorom.

"Fury bi uspio izbjeći moju snagu svojom brzinom i dosegom ruku. Mislim da bi ukrao runde", napisao je Foreman, time dajući do znanja kako smatra da bi ga Fury savladao sudačkom odlukom.

Tako je bivši svjetski prvak i zlatni olimpijac još jednom dokazao svoju skromnost, unatoč tome što se fanovi nisu složili s njegovom prognozom. I dalje većina njih smatra da današnji boksači ne mogu u istu rečenicu s onima iz tzv. "zlatnog doba". A možda se samo jako dobro sjeća "Rumble in The Junglea" iz 1974. godine, meča u koji je došao kao mladi nokauter omjera 40-0 uz 37 pobjeda prekidom, da bi ostao "kratak" u meču protiv boksača koji je prezentirao svoju brzinu i sjajno kretanje, Muhammada Alija.

Linker
15. travanj 2024 19:34