K1 i Boks

Verhoeven optužio Harija da ima napuhan 'score': Gdje su sve te pobjede nokautom? Nema nikakvog dokaza!

Badr Hari
Najbolji kickboxing teškaš svijeta, Gloryjev prvak Rico Verhoeven, gostovao je na nedavnom izdanju popularnog Joe Rogan Experience podcasta. Jedna od najvećih tema razgovora bio je nadolazeći revanš Nizozemca s njegovim sunarodnjakom i legendom sporta Badrom Harijem.

Verhoeven (55-10, 16 KO) i Hari (106-13, 92 KO) prvi su se put obračunali u prosincu 2016. godine na Glory 36 prirebi u Oberhausenu. Bila je to velika borba koju su fanovi udaračkog sporta s velikim nestrpljenjem iščekivali. No takozvani "meč desetljeća" na kraju je završio razočaravajućim rezultatom. Hari je tijekom druge runde doživio ozljedu ruke te je meč zaustavljen i pobjeda automatski dodijeljena Verhoevenu.

Prvo se vjerovalo da je Hari ruku slomio, no njegov tim je kasnije potvrdio kako je došlo do puknuća mišića desne ruke. No ako pitate Verhoevena, njemu je način na koji je borba završila sumnjiv.

"Ja sam sumnjičav oko te ozljede. Jer prvo je gledao u jednu ruku, pa je gledao drugu ruku. Meni to sve izgleda lažno", objasnio je 30- godišnjak.

Verhoeven također sumnja u istinitost Harijevog profesionalnog "scorea" u kojem marokansko- nizozmeski teškaš bilježi preko sto pobjeda i devedeset nokauta.

"Kada ga najavljuju kažu da ime preko 110 borbi i 90 pobjeda nokautom. Ali ja sam opsjednut s tim što radim i kada imam protivnika ispred sebe, ja proučim sve. Želim znati sve o njemu. A danas je sve dostupno na internetu.

No kada sam pretraživao njega i gledao stare borbe, iz K-1 dana i prije toga, naći ćete možda 70 do 80 mečeva. Stoga, gdje su ostale borbe? Znači li to da je on u mladosti odradio 40 mečeva i sve su bili nokauti. Ne znam. Moj trener je godinama u sportu, još i prije toga, a on ne zna ništa o tim borbama. To je čudno. Mislim da mu je omjer borbi prenapuhan", priznao je Verhoeven.

Revanš Verhoevena i Harija predvodi Glory: Collison 2 priredbu koja se 21. prosinca održava u GelreDomeu u nizozemskom Arnhemu.

Linker
10. travanj 2024 21:51